≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorena izložba "Scena" Milene Đorđević u Galeriji Centra za kulturu Kovin

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba će trajati do 14. aprila u Galeriji Centra za kulturu Kovin

  • 0
Izložba fotografija Scena Milene Đorđević u Galeriji Centra za kulturu Kovin Foto: Boban Ristić

U Galeriji Centra za kulturu Kovin,  u sredu, 27. marta, otvarena je izložba fotografija "Scena" autorke Milene Đođević.

U pitanju su fotografije su zabeležene na koncertnim zbivanjima širom Srbije od 2012. do 2023. godine. Izložba "Scena" je svojevrstan presek muzičkih nastupa izuzetne žanrovske širine.

Milena Đorđević kroz svoje fotografije vodi posmatrače kroz koncertnu čaroliju, birajući trenutke koji na vrlo ilustrativan način pokazuju ton i emociju događaja. 

Prevazilazeći brojne tehničke izazove koji su pred fotografom, autorka uspeva da prenese posmatračima koncertno iskustvo i atmosferu kao da su događaju i sami prisustvovali. Na fotografijama su doživljaji, kratki momenti blizine i bliskosti sa muzičarima. Na sceni, u trenutku nastupa, umetnici su bliži svojoj suštini nego u bilo kojoj drugoj situaciji u kojoj možemo da ih vidimo. Ti trenuci ostaju zabeleženi van konteksta događaja u kojem je taj izvođač egzistirao na bini, jer događaj prolazi, a doživljaj je večan.

Izložba "Scena" trajaće do 14. aprila u Galeriji Centra za kulturu Kovin.

O autorki Mileni Đorđević

Milena Đorđević diplomirala je fotografiju 2007. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Trenutno na doktorskim studijama Savremene umetničke i filmske prakse na Fakultetu za medije i komunikacije. Priredila je šest samostalnih i učestvovala na velikom broju grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Polaznica je višr međunarodnih kolonija u regionu i dobitnica je više nagrada i priznanja. Članica NUNS-a i ULUPUDS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA