Vreme čitanja: oko 1 min.

Baletski spektakl "Don Kihot" 19. novembra u mts Dvorani

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi put u kultnoj Dvorani publika će imati prilike da doživi zadivljujuće putovanje kroz živopisnu špansku prirodu, epske bitke i strastvenu ljubavnu priču

  • 0
Don Kihot Foto: Promo/mts Dvorana

Baletski spektakl "Don Kihot" kompozitora Ludviga Minkusa i reditelja Yordana Kraseva na temu Servantesevog svetskog klasika, a u izvođenju Sofia Capital Ballet-a, biće održan 19. novembra u mts Dvorani.

Prvi put u kultnoj Dvorani publika će imati prilike da doživi zadivljujuće putovanje kroz živopisnu špansku prirodu, epske bitke i strastvenu ljubavnu priču.

U jednoj večeri publika će moći da posvedoči nesalomivom duhu Don Kihota i energiji plesača „uronjeni u svet gde se snovi i stvarnost spajaju“. Za koreografiju baleta zaslužni su Marius Petipa i Alexander Gorski.

U naslovnim ulogama publika će prvi put u Beogradu videti Elizabetu Formento u ulozi Kitri i Yanier Gomez Noda u ulozi Bazila. Scenografiju je izradio Ivan Tokadijev, a kostime Meglena Ilieva.

Don Kihot je doživeo svetsku slavu kao naslov koji je zastupljen na svim svetskim baletskim scenama.

KUPOVINA KARATA NA MTSDVORANA.RS I BLAGAJNI MTS DVORANE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA