Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorena izložba Aleksandre Ane Mikarić u La Pazu: Prisustvovala su značajna imena umetničke scene Bolivije

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba pod nazivom "Između svetova" nova je sekcija slika koja govori o magiji koja se dešava u borbi dobra i zla baš u trenutku pre svitanja

  • 0
Otvorena izložba Između svetova Aleksandre Ane Mikarić u La Pazu Foto: Angelus Barron

Obaveštavamo vas da je 25.aprila u La Pazu, u Muzeju San Francisco otvorena izložba umetničkih slika Aleksandre Ane Mikarić. Ovaj Muzej deo je Bazilike San Francisco, jedne od najznačajnijih istorijskih građevina u ovom gradu, na centralnom tgru Plaza San Francisco.

Izložba pod nazivom "Između svetova" nova je sekcija slika koja govori o magiji koja se dešava u borbi dobra i zla baš u trenutku pre svitanja. Kao i do sada, platna su živa i energičnih boja, baš kao i energija Bolivije, zemlja u kojoj su ovi radovi nastali.

Ovoj izložbi prisustvovala su značajna imena umetničke scene Bolivije, supruga osnivača "Fundación Fernando Montes" gospođa Marcela Montes, čuvena galeristkinja Tania Aneiva vlasnica galerije Chroma, profesor Fernando Montes, a izložbu je otvorio jedan od najpoznatijih umetnika Bolivije Fabricio Lara.

Aleksandra je prošlog meseca u Muzeju savremene umetnosti u Santa Cruzu po prvi put prikazala umetnički projekat na kojem je radila prethodnih godinu dana sa bolivijskim umetnikom Fabriciom Larom. Projekat objedinjuje kulturu Vinča i Tiwanaku, dva kontinenta, dve kulture kao rad na istim platnima dvoje umetnika.

Sekcijom slika "Između svetova" umetnica je najavila početak putovanja u novi svet kroz prozor koji je odškrinula ovom izložbom u La Pazu. Deo ove sekcije biće prikazan u Santa Cruzu sledećeg meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA