Vreme čitanja: oko 2 min.

Birra Moretti poziva da podržite umetnost

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Birra Moretti, autentično italijansko pivo, poziva sve da posete izložbu "Stvaramo umetnost inspirisani Italijom" koja je svečano otvorena 20. maja u Galerija Shopping Centru i trajaće sve do nedelje, 26. maja

  • 0
Birra Moretti Foto: Promo/ Marko Petrović

Posetioci će na specijalno osmišljenom trgu "Piazza Moretti" imati priliku da uživaju u delima talentovanih srpskih umetnika, a pored izložbe očekuju ih i dodatne aktivnosti poput besplatnih projekcija kultnih italijanskih filmova u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

Koncept izložbe je takav da se bira najbolji rad koji će pobedniku da omogući dodatno usavršavanje na jednom od najprestižnijih umetničkih institucija u Italiji. Odabir za najbolji studentski rad omogućen je putem zvaničnog sajta Birra Moretti u periodu od 13. maja do 14. jula.

Tokom izložbe biće prikazano ukupno 12 radova studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, zatim Fakulteta umetnosti u Nišu, kao i Akademije umetnosti u Novom Sadu. Studenti su radove oslikali inspirisani četvorodnevnom posetom Italiji, koju je organizovao Birra Moretti brend, gde su se upoznali sa kulturom, arhitekturom i mentalitetom ovog mediteranskog naroda. Uživali su u umetnosti, hrani, stvorili uspomene za čitav život, kao i pronašli inspiraciju za svoja nova umetnička dela.

Ulaz na izložbu je besplatan za sve posetioce željne jedinstvenog umetničkog iskustva koji će imati priliku da uživaju u delima nastalih kao spoj umetnosti, Italije i duge tradicije piva Birra Moretti.

-Privilegija je što smo u prilici da pomažemo talentovanim stvaraocima u našoj zemlji već treću godinu za redom. Izložba pokazuje našu stratešku opredeljenost da promovišemo umetnost i da se na kvalitetan način povezujemo sa bogatom kulturom, ali i tradicijom Italije. Kada pogledamo ove sjajne radove, prepoznajemo autentičnost u svakom od njih, što verujem da je važno jer je svakom mladom umetniku neophodna pre svega podrška, a potom i sloboda da se izrazi i razvije sopstveni stil - izjavila je Tamara Pajević, direktorka marketinga kompanije Heineken Srbija, koja je ujedno pozvala sve ljubitelje umetnosti da dođu na izložbu, izaberu najbolji studentski rad i postanu deo ove inspirativne priče.

Nakon Beograda, izložbe će biti održane u Novom Sadu, od 28. maja do 2. juna, Kragujevcu od 4. do 9. juna i Nišu od 11. do 16. juna.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA