• 0
 ≫ 

Intervju, Asaf Avidan: Zvezda ovogodišnjeg Exita o festivalu, muzici, saradnji sa Goranom Bregovićem

 ≫ 

- Trudim se da svojoj publici pružim puno poštovanja prema njihovoj emocionalnoj sposobnosti - rekao je muzičar za portal Telegraf.rs

 • 0
Asaf Avidan

Asaf Avidan Foto: Promo/EXIT/Paolo Santambrogio

I ove godine Exit će imati bogat program, a jedan od hedlajnera 20. izdanja festivala je i muzičar iz Izraela Asaf Avidan. Ekipa rubrike Pop&Kultura popričala je sa hitmejkerom o njegovom nastupu na ovoj muzičkoj manifestaciji u Novom Sadu (10. jul, 22:50, Main Stage), muzici, ali o saradnji sa Goranom Bregovićem.

 • Jedan ste od hedlajnera ovogodišnjeg izdanja Exit festivala. Šta publika može da očekuje od Vašeg nastupa? Šta ćete dati publici?
 •  

 

Vrištaću mnogo... ozbiljno.. Trudim se da svojoj publici pružim puno poštovanja prema njihovoj emocionalnoj sposobnosti. Moj koncert se ne odnosi samo na dobro osećanje i ples ... Trudim se da pokažem punu lepotu ljudskog

iskustva ... tugu, povređenost, nadu, ljubav, žestinu i krhkost. Svestan sam da mnogi ljudi dolaze na Exit zbog di-džejeva i zbog okruženja za zabavljanje ... ali tu sam da pokušam da dotaknem tihe emocije u njihovim srcima i umova. Mislim da je više nego ikad važno biti iskren i hrabar da se oseća.

 • Koji su Vaši prvi utisci o Exit festivalu i Srbiji?
 •  

 

Zapravo ne dolazim sa očekivanjima, ali pomalo se plašim da me srpska publika najviše zna po remiksovanoj verziji moje pesme "Reckoning Song". Nadam se da ne očekuju da budem di-džej ili nešto slično. U svakom slučaju - dolazim da se predstavim kroz svoju muziku i veoma sam uzbuđen kad vidim kakvi su srpski fanovi.

Asaf Avidan

Asaf Avidan Foto: Promo/EXIT/Paolo Santambrogio

 • Jedna od Vaših najpoznatijih pesama je "One Day/Reckoning Song". Ova numera je objavljena pre jedne decenije, i dalje je veliki hit. Kakav je Vaš komentar o ovome?
 •  

 

To ide uz prethodni odgovor - s jedne strane je očigledno MNOGO učinila moju karijeru i upoznala me sa mnogo nove publike. S druge strane, uvek se bojim da odaje pogrešan utisak ko sam ja umetnik.

 • Šta Vas inspiriše kada pravite muziku? Koliko Vam treba da napravite jednu sjajnu pesmu?
 •  

 

Nadahnjuje me nada protiv svih izgleda. Apsurd brige o nečemu ili nekome kad je sve konačno i trenutno. bol, ljubav, bes, napor u komunikaciji ... sve je to zanimljivo ... Takođe volim mitologije i poezije i pokušavam da ih uvrstim u moje pesme.  Treba mi par sati da napišem pesmu ... ali to uopšte nije tačno ... jer u većini slučajeva pesma "ne izađe"... pokušaš da sediš tamo satima i danima i to je samo beznadežno. Ali ... kada pesma odjednom počne da se "pojavljuje", obično je vrlo brz proces za mene da ga "uhvatim".

 • Koja je Vaša neostvarena želja u muzici i u životu? Koji je vaš cilj u muzici i u Vašem životu?
 •  

 

Zvuči izlizano, ali želim da pronađem ravnotežu mira. Negde između sidra i puta.

 • Nekada ste sarađivali sa Goranom Bregovićem na pesmi "Baila Leila", pre četiri godine. Da li biste bili ljubazni da nam kažete nešto o toj saradnji?
 •  

 

Upoznali smo se preko kolege i jednostavno smo zaista želeli da radimo zajedno. Veliki sam obožavalac Goranovog dela i bio sam izuzetno ponosan što me želi na svom albumu. Imao je ovu melodiju koju mi je svirao i ja sam zapisao tekstove pesama nakon što je objasnio svoje viđenje pesme i albuma. Upoznali smo se u Parizu i nešto snimili i potrošili vreme zajedno. Toliko sam naučio od toga ko je on kao čovek i umetnik ... način na koji nema razdvajanja između muzike i života. Zaista se trudim da to prihvatim.

 • Da li planirate saradnju sa nekom drugom srpskom muzičkom zvezdom, ili nekom svetskom zvezdom?
 •  

 

Iskreno, ne planiram saradnje. Moja muzika je veoma lična i uglavnom preferiram da radim sam... Ako se pojavi prilika i ako se nešto interesantno pojavi, biću srećan... ali neću to aktivno tražiti.

Asaf Avidan

Asaf Avidan Foto: Promo/EXIT/Paolo Santambrogio

 • Da li imate idola u muzici? Da li imate poruku za narod Srbije?
 •  

 

Leonard Koen ili Bob Dilan su mi omiljeni svih vremena. Poruka srpskom narodu ... hmm ... Budite zdravi i zdravi! Jedva čekam da vas uskoro upoznam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA