Skrillex i Fred again.. uzburkali muzički svet novim singlom "Rumble"

Da ovaj elektronski producentski mag ne planira da se zaustavi svedoči činjenica da je uz singl „Rumble“ najavio i drugi, „Way Back“

  • 0
Skrillex Foto: Exit promo

Nakon što je 1. januara Skrillex na svom Instagram nalogu nagovestio izdanje uz opis QFF/DGTC 2023 (QFF je zasad nepoznatog značenja, ali DGTC se odnosi na tvit iz 2022. “Don’t Get Too Close”, što bi moglo biti ime albuma) Fred again… je, u danima pre njegovog zvaničnog objaljivanja, najavio singl „Rumble“, koji su zajedno ko-producirali. Traka je mesecima unazad glavna u njihovim setovima i na nastupima uživo, a ova dva velikana elektronske muzičke scene, praćeni jednim od vodećih grajm MC-jeva, predstavili su zajedno i kratak isečak singla, koji je Skrillex ranije objavio i na svom YouTube kanalu.

Da ovaj elektronski producentski mag ne planira da se zaustavi svedoči činjenica da je uz singl „Rumble“ najavio i drugi, „Way Back“, koji izlazi danas, na kom su mu se pridružili američki reper Trippie Redd i engleska pevačica PinkPantheress, a niz obećavajućih, zvezdanih saradnji tek stiže na predstojećem, duplom albumu.

Poslednji album koji je Skrillex objavio, „Recess“ iz 2014. godine, redefinisao je svetsku muzičku scenu, dostigao četvrto mesto na Billboard 200 top listi i maestralnom producentu doneo jednu od čak osam Grammy nagrada, što je rekord kada je u pitanju elektronska muzika, a kojim je nadmašio neke od vodećih svetskih muzičkih zvezda, među kojima su Ed Sheeran i Maroon 5. To epohalno izdanje i reforma dabstep žanra doveli su ga 2014. i na EXIT, a njegov nastup i famozni ostanak na festivalu još nekoliko dana, zbog čega je otkazao nekoliko datuma na svojoj tadašnoj turneji, velikim slovima su upisani u istoriju festivala.

Sudeći po najavi duplog izdanja, objavljivanju novih singlova dan za danom, reakcijama fanova, ali i vodećih svetskih muzičkih imena, čini se da je Skrillex spreman da 2023. još jednom uperi sve reflektore na elektronsku muzičku scenu i osvoji vodeće svetske top liste i plesne podijume. U tom lukavom planu nastup na EXIT festivalu nesumnjivo će biti sam vrh evropske letnje festivalske sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA