Vreme čitanja: oko 3 min.

Australijski muzičar i vizionar Dub FX stiže u Beograd 23. septembra

Vreme čitanja: oko 3 min.

Australijski muzičar, vizionar, ulični performer i društveni aktivista Dub FX stiže 23. septembra u Beograd, gde će u Barutani promovisati svoj novi, dugoočekivani album "Infinite Reflection", u okviru 15. evropske turneje

  • 0
Dub FX Foto: Promo/ Exit

Novi Exitov događaj, organizovan u saradnji sa Barutanom, doneće fanovima specifičan zvuk ovog umetnika, i kako je on sâm naglasio – novu dimenziju koncertnog nastupa.

Veoma ograničen kontingent ulaznica za nastup Dub FX-a je dostupan na sajtu EXIT festivala, kao i na prodajnim mestima i online stranicama Gigs Tix-a, po promotivnoj ceni od 1.400 dinara.

Novi Dub FX-ov album pod nazivom „Infinite Reflection“ donosi emotivan zvuk, bitove koji teraju na ples i pozitivne poruke. Novu koncertnu turneju pod nazivom „Infinite Reflection Tour“, koja obuhvata nastupe na popularnim evropskim lokacijama, Dub FX započeće 21. septembra, a svega dva dana nakon jakog starta stiže i u Beograd. Fanovima je za tu priliku, pored nove muzike, obećao magično iskustvo i jedinstveni miks energičnih i impresivnih nastupa koji će sve prisutne odvesti u drugu dimenziju.

„Festivali su super, ali kratki… u klubovima, zahvaljujući tome što imam više vremena, mogu produžiti setlistu i stvarno odvesti ljude na putovanje! Jedva čekam“, izjavio je Dub FX povodom nadolazeće turneje.

Festival sa kojim Dub FX već godinama ima veoma posebnu konekciju jeste upravo EXIT, budući da je ovaj vizionar na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupao 2014. i 2019. godine. Dub FX je 2014. predstavio potpuno nov koncept svog nastupa u okviru X-Bass programa Glavne festivalske bine, kada je perkusije, trube i još akustičnih instrumenta idealno uklopio uz beatbox. Sa njim je nastupio i muzičar po imenu Endi V, koji je svirao saksofon, klavijaturu i pevao prateće vokale, dok je istovremeno sve to snimao uživo i propuštao kroz loop mašinu mešajući sve sa Dub FX-ovim vokalima. Na Glavnu binu EXIT festivala svoj specifični zvuk Dub FX je doneo i 2019, iste godine kada je čuveni UKF proslavio deset godina rada, a EXIT pokrenuo novu binu X-bass Pit posvećenu isključivo drum’n’bassu.

Dub FX je posebnu vezu ostvario sa stanovnicima i posetiocima Novog Sada i postao apsolutni miljenik domaće publike, kada je dan pred nastup na EXIT festivalu 2014. godine napravio svojevrsno „zagrevanje“ u centru ovog grada, gde je imao svoj street show.

U proteklih skoro 20 godina karijere stekao je ozbiljnu reputaciju u andergraund krugovima. Za njega se može reći da je oličenje nezavisne muzike, jer je potpuno samostalno uspeo da proda preko 100.000 izdanja, dok njegove pesme na platformama broji višemilionska slušanja. Samostalnu muzičku karijeru započeo je putovanjem po Evropi sa jednostavnim planom – živeti u kombiju, putovati i nastupati na ulicama širom sveta. Ovaj umetnik se od nastupa na ulici uzdigao do najvećih festivalskih bina širom sveta i najpoznatijih koncertnih prostora.

U svojim live izvođenjima Dub FX kombinuje beatbox i visoko kvalitetnu produkciju, dok se paralelno igra sa žanrovima mešajući reggae, dub, hip hop, drum’n’bass, a u sve to savršeno uklapa lirički snažne tekstove u kojima se zalaže za jedinstvo, pozitivnost i društvenu osvešćenost. Njegovu karijeru obeležili su brojni albumi, među kojima su poslednja dva iz 2020 – „Roots“ i „Branches“, kao i popularne pesme „Flow“, „No Rest For The Wicked“, „So Are You“, „Wandering Love“ i brojne druge.

Veoma ograničen kontingent ulaznica za beogradski nastup Dub FX-a dostupan je na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i online stranicama Gigs Tix-a, po promotivnoj ceni od 1.400 dinara.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA