Vreme čitanja: oko 2 min.

Dub FX - Od uličnog performera do najvećih festivalskih bina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bez obzira na to koji su muzički žanrovi favoriti i da li neko neko sluša pank, rok, metal, rege, dab, d’n’b ili bilo koji drugi pravac, teško da postoji neko ko nije ljubitelj, poznavalac ili poštovalac rada australijskog vizionara Dub FX-a

  • 0
Dub FX Foto: Exit Promo

Razlog tome u velikoj meri jeste sam put koji je ovaj umetnik kroz svoju skoro dve decenije dugu karijeru izgradio. Tokom tih 20 godina, Dub FX postao je jedno od najprepoznatljivijih i najzvučnijih imena u andergraud krugovima. Ovaj australijski vizionar 23. septembra stiže u Beograd, kada će u Exitovoj organizaciji nastupiti u Barutani!

Svoju samostalnu muzičku karijeru Dub FX započeo je putovanjem po Evropi sa jednostavnim planom – živeti u kombiju, putovati i nastupati na ulicama širom sveta. Iako je otpočeo svoj put kao ulični performer, Dub FX je ujedno i vizionar i društveni aktivista. Za njega se takođe može reći i da je oličenje nezavisne muzike, budući da je potpuno samostalno uspeo da proda preko 100.000 izdanja, dok njegova muzika na platformama broji višemilionska slušanja. Ovaj umetnik se od nastupa na ulici uzdigao do najpoznatijih koncertnih prostora i najvećih festivalskih bina širom sveta kao što su one na festivalima Pol’and’Rock, Uprising, Dour, i mnogim drugim.

Jedna od takvih upravo je i Exitova bina na kojoj je ovaj umetnik nastupao dva puta. Pre gotovo čitavu deceniju, 2014. godine Dub FX je na Petrovaradinskoj tvrđavi predstavio tada potpuno nov koncept svog nastupa kada je perkusije, trube i još akustičnih instrumenta idealno uklopio uz beatbox. Sa njim je nastupao i muzičar po imenu Endi V koji je svirao saksofon, klavijaturu i pevao prateće vokale, dok je istovremeno sve to snimao uživo i propuštao kroz lup mašinu mešajući sve sa Dub FX-ovim vokalima. Na Glavnu binu EXIT festivala svoj specifični zvuk Dub FX je doneo i 2019, iste godine kada je čuveni UKF proslavio deset godina rada, a EXIT pokrenuo novu binu X-bass Pit posvećenu isključivo drum’n’ bassu.

Dub FX je posebnu vezu ostvario i sa stanovnicima i posetiocima Novog Sada i postao apsolutni miljenik domaće publike, kada je dan pred nastup na EXIT festivalu 2014. godine napravio svojevrsno "zagrevanje" u centru ovog grada, gde je imao svoj street show.

Ovog meseca Dub FX još jednom je udružio snage sa Exitom te se vraća u Srbiju, gde će u beogradskoj Barutani 23. septembra u okviru svoje evropske turneje "Infinite Reflection Tour" promovisati svoj novi album. Novi Dub FX-ov album pod nazivom "Infinite Reflection" donosi emotivan zvuk, bitove koji teraju na ples i pozitivne poruke, a publika je do sada već imala prilike da čuje pesme "Cracks In the Mirror", "No more", "Woman Rising", "Floating", "Supernova Jam", "Infinite Reflection" i "Living Inside".

Veoma ograničen kontingent ulaznica za beogradski nastup Dub FX-a dostupan je ovde, kao i na prodajnim mestimaonline stranicama Gigs Tixa, po promotivnoj ceni od 1.400 dinara. Aktuelna cena ulaznica važi samo do 16. septembra.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA