≫ 

Zanimljive činjenice o "Igri prestola" koje niko nije primetio: Muški likovi su govorili 3 puta više od ženskih

I posle nek neko kaže da žene više pričaju

  • 0

Iako je "Igra prestola" završena, ne stišavaju se reakcije na jednu od najgledanijih serija svih vremena. Objavljeni su šokantni podaci prema kojima su ženski likovi u seriji govorili čak tri puta manje od muških...

Fanovi "Igre prestola" dočekali su poslednju epizodu, no svet i dalje bruji o scenariju koji je u osam sezona gledaoce "počastio" incestom, pedofilijom, ubistvima članova porodice i drugim kontroverznim scenama. U kadrovima nije nedostajalo ni gafova, a sada je "prašinu podiglo" novo istraživanje o likovima iz serije.

Jedna istraživačka kompanija objavila je podatak da ženski likovi u "Igri prestola" govore čak tri puta manje od muških. Tokom osam sezona serije, muški govor zauzeo je 75 odsto vremena potrošenog na dijaloge i monologe. S druge strane, vreme ženskog govora variralo je po sezonama - zauzimao je četvrtinu vremena u prvoj sezoni, da bi blago porastao do sedme sezone.

Igra prestola

Žene govorile tri puta manje Foto: HBO/Helen Sloan

Iako su se u poslednjoj sezoni ženski likovi našli u središtu radnje, njihov glas se najmanje čuo. Istraživači su očekivali ovakve rezultate, jer je 30 odsto govornog vremena inače prosek koji se daje ženama na velikim i malim ekranima.

Iznenađenje nije bilo ni da je najviše rečenica u seriji izgovorio jedan od omiljenih likova, Tirion Lanister. On je morao da nauči 1.300 rečenica, što je 32 odsto više od "najbrbljivijeg" ženskog lika -Sersei Lanister, koja je u seriji glumila Tirionovu stariju sestru.

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA