≫ 

Rusi prave svoju verziju serije "Černobilj": Krivci će da budu Amerika i CIA

Ruska televizija NTV navodno je već krenula da snima seriju u Belorusiji, a krivac za tragediju je zavera CIA

  • 2

Besni zbog neverovatnog uspeha koji je postigla serija "Černobilj", Rusija planira da napravi sopstvenu verziju događaja, predstavljajući najveću nuklearnu katastrofu u istoriji kao delo američke CIA.

Ruska televizija NTV saopštila je da je već poručila seriju i da su početna snimanja već počela u Belorusiji, a vodi ih režiser Aleksej Muradov.

Kao odgovor na seriju HBO, Rusija planira da u svojoj verziji ispriča priču o heroju agentu KGB koji pokušava da osujeti moguću CIA sabotažu.

- Jedna od teorija je da su se Amerikanci umešali u nuklearnu elektranu Černobilj i mnogi istoričari to ne poriču. Na dan eksplozije, jedan agent neprijateljske obaveštajne službe bio je prisutan u stanici - objasnio je Muradov za "Moskou tajms".

Valery Legasov, Valerij Legasov Foto: Profimedia/Youtube/HBO

Černobiljska katastrofa dogodila se tokom testa koji je vršen na reaktoru 4, a nikakvi jasni dokazi ne postoje da je tragedija bila deo zavere američkih obaveštajaca.

Miniserija HBO o nuklearnoj katastrofi u Pripjatu ima pet epizoda, a poslednja je emitovana 3. juna. Najbolje je ocenjena serija ikada.

Kako piše "Dejli mejl", serija je generalno dobro prihvaćena u Rusiji, a na sajtu KinoPoisk, ruska verzija IMDB, ocenjena je sa 9,1.

Inače NTV je u vlasništvu "Gazproma".

Kako navodi "Holivud reporter", ruska serija je delimično finansirana od strane Ministarstva kulture, koje je obezbedilo 460.000 dolara. Ukupan budžet nije objavljen u javnosti.

Pogledajte video: Dan koji čovečanstvo treba da slavi kao drugi rođendan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    7. jun 2019 | 12:02

    Bravo Rusi znaci mogla bi amerika i CIA da budu krivi za Cernobilj.Ako se to utvrdi treba im isto vratiti.

  • Marko

    15. jun 2019 | 01:11

    Rusi svoj nemar i neuspeh SSSR okrivljuju Amere,sta sad Cernobilj koji je u Ukrajini bio pod kontrolom Rusa treba Ameri da su krivi za rusku glupost koja je unistila milione zivota gledajuci na duge staze,zracenje,bolesti odnosno posledice.Rusi uvek kopiraju zapad ali efekat od nove ruske verzije ce biti nula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA