Poznati glumci gubili živote nasred snimanja: Ginuli su i od filmskih metaka, umirali od infarkta

Vić Morou je izgubio život sa još dvoje dece na snimanju i za to niko nije odgovarao, a glumica Marta Mensfild je živa izgorela

  • 0
Glumci neseće Printskrin: Youtube

Neki glumci su na snimanju doživeli najveće tragedije sa smrtnim ishodom.

Pucanje aorte na sceni

Džom Riter Foto: Wikipedia

Džon Riter je u trenutku smrti radio na seriji "8 jednostavnih pravila". Riter je 2003. snimao scenu kada se odjednom srušio na pod. Uprkos brzoj reakciji, prevezen je u bolnicu u komi s dijagnozom pucanja aorte. Preminuo je iste večeri, samo nekoliko dana pre 55. rođendana. Serija je nastavila sa prikazivanjem još jednu sezonu, ali bez preteranog uspeha.

"Ruski rulet"

Džon Erik Heksum Printskrin: Youtube

Džon-Erik Heksum, američki model i glumac, važio je za jednog od najseksepilnijih muškaraca osamdesetih. Imao je glavnu ulogu u seriji "Na tajnom zadatku" koju su žene pratile upravo zbog njega. Njegov život se tragično završio 1984. godine, kada je imao samo 26 godina.

Snimajući jednu od epizoda serije koja je već tada osvojila svet, Džon se dosađivao pa je odlučio da se zabavi pištoljem koji je bio deo rekvizite. Misleći da je pištolj potpuno bezopasan, prislonio ga je na glavu simulirajući ruski rulet i pritisnuo obarač.

Nije znao da čak i kada u pištolju nije pravi metak, već onaj filmski, to može da bude kobno. Krhotine punjenja u pištolju završile su u njegovom mozgu. Hitno je prebačen u bolnicu i podvrgnut operaciji koja je trajala punih pet sati, ali se završila bezuspešno.

Mislili da se šali kad je pao

Red Foks je bio komičar koji je preminuo 1991. godine na snimanju serije "Kraljevska porodica". Kada je pao držeći se za srce, većina njegovih kolega na setu mislili su da je reč o šali, s obzirom na to da je glumac bio sklon njima. Bilo mu je 68 godina.

Smrtonosni ubod raže

Stiven Irving 2 Printskrin: Youtube/steveweloveyou

Stiv Irvin je imao 44 godine kada je snimao novi serijal o najopasnijim životinjama u okeanu. Australijski lovac na krokodile je 2006. s filmskom ekipom zaronio u vode ispred grada Port Daglas da snimi tamošnji podvodni svet, pa se približio jednoj velikoj raži.

One obično otplivaju kada osete opasnost, ali nekada i napadnu onog ko iz uznemirava. Imaju vrlo opasno oružje - otrovni šiljak na vrhu repa, koji snažno zabiju u "protivnika". Raža je taj šiljak zabila Irvinu u levi deo grudi. Oni koji su bili s njim, smesta su ga izvukli na površinu i pozvali helikopter, koji ga je odvezao do bolnice na obližnjem ostrvu, ali tamo su lekari mogli jedino da konstatuju smrt.

Pravi metak umesto filmskog

Brendon Li Printskrin: Youtube

Brendon Li, sin Brusa Lija, nastupao je u mnogim kung-fu i akcionim filmovima osamdesetih i devedesetih godina. Zatim je dobio glavnu ulogu u filmu "Vrana", ali tokom snimanja 1993. godine glumca je zadesila tragedija. Tumačio je lik Erika Dravena kog je morao da upuca negativac pištoljem napunjenim filmskim mecima. Međutim, u pištolju se našao pravi metak. Snimanje je odmah prekinuto, a uprkos šestočasovnoj operaciji glumac je preminuo u 29. godini života.

Meci Printskrin: Youtube

Živa izgorela

Martu Mensfild, zvezdu nemih filmova, zadesila je bizarna smrt. Davne 1923. godine glumica je nakon snimanja "The Warrens of Virginia" sedela u automobilu s kolegama i prijateljima, a onda je usledila stravična nesreća.

Neko od prisutnih je zapalio cigaretu i bacio šibicu koja je pala na Martinu haljinu, napravljenu od lako zapaljivih materijala. Nesrećna glumica u sekundi se pretvorila u plamteću buktinju, a uprkos brzoj reakciji, sledećeg dana je preminula u bolnici sa samo 24 godine.

Stradao sa decom u naručju

Vić Morou je tokom snimanja filma "Zona sumraka" 1982. godine izgubio je život s još dvoje dece koji su takođe glumili u filmu. Scena koju su snimali zahtevala je upotrebu helikoptera i pirotehnike.

Nesreća se dogodila kada je pirotehnika eksplodirala, zahvativši helikopter koji je pao i doslovno pokosio glumca koji je u naručju nosio decu. Glumac je umro u 54. godini života. Za ovaj tragičan događaj na kraju niko nije odgovarao, a snimanje filma se nastavilo.

Smrt u pustinji

Ken Štidman je poginuo 1996. godine u 28. godini glumeći glavnu ulogu u tada popularnoj seriji "Sliders".

Serija je zahtevala mnogo kaskaderskih delova, ali glumac je sve radio sam. Kada je jednom prilikom vozio pustinjski džip, prevrnuo se na suvom jezeru u Kaliforniji. Odvezli su ga helikopterom u bolnicu, ali glumac je ubrzo podlegao povredama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA