• 0

Glumačka faca koju smo svi voleli: Kako je Vesli Snajps "posrnuo"

Snajps danas puni 57 godina

  • 0

Tragedija i stranputica karijere glumca Veslija Snajpsa nije bila zbog toga što je proveo tri godine u zatvoru zbog utaje poreza, već zato što je ovo bacilo senku na deceniju izvrsnog rada gde je pokazao da je jedan od najpopularnijih glumaca u Holivudu.

Niz problema sa zakonom i loših poslovnih odluka dovelo je glumca do toga da mu se ime ukalja, a karijera stopira 2008. godine kada mu se izriče zatvorska presuda. Iako se nakon 27 meseci koje je proveo iza rešetaka odmah vratio u svet filma, mnogi se i dalje pitaju kakvu budućnost će ovaj veteran akcionih filmova imati.

Inače, rođen je današnji dan 1962. godine.

Kanski festival, film The Expendables 3, Plaćenici, glumci, Mel Gibson, Silvester Stalone, Vesli Snajps

Foto: AP/Tanjug

Snajps je počeo da trenira borilačke veštine kada je imao 12 godina, a njegova dostignuća su u tim sferama brojna, pošto se nije zaustavio samo na crnim pojasevima u karateu, već se uspešno oprobao i u mnogim drugim borilačkim disciplinama. Zbog svoje fizičke građe i spremnosti, postao je idealni akcioni heroj u filmovima kao što su "Blade" (1997), "New Jack City" (1991), "Jungle Fever" (1991), "The Waterdance" (1992) i "One night stand" (1991) zbog kojeg je dobio prestižnu nagradu za glumu na filmskom festivalu u Veneciji.

Vesli je jednako bio sposoban da nas nasmeje u komediji poput "White Men Can't Jump" (1992), oduševi izvedbom futurističkog zlikovca u filmu "Demolition Man" (1993) gde je glumio Staloneovog opakog protivnika, a onda pređe u suptilniju ulogu vlasnika bara u "Waiting to Exhale" (1995).

Najveći komercijalni uspeh od svih tih filmova mu je definitivno donela uloga polu-vampira Blejda koji "tamani" ostale vampire, gde je samo na prvom delu (od tri) film zaradio 150 miliona širom sveta. Međutim, nedavno je objavljeno da se snima rimejk ove priče u kojoj će Snajpsa u ulozi Blejda zameniti kolega Maheršala Ali.

Snajps je bio oženje dva puta. Prvo sa Ejpril Snajps sa kojom ima sina, a onda sa slikarkom Nakjung "Niki" Park, sa kojom ima četvoro dece i i dalje je u braku.

(Telegraf.rs/Mondo.rs)

Tagovi

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima