• 0

Završen 54. Filmski festival u Nišu: Glavna nagrada pripala Tihomiru Staniću za "Delirijum tremens"

"Pozdravlja vas Goran Marković, glumačko dete i reditelj filma", poručio je glumac

  • 0

Glavna nagrada, Gran pri "Naisa" na 54. Filmskim susretima, završenim sinoć u Nišu, za najbolje glumačko ostvarenje pripala je glumcu Tihomiru Staniću za ulogu Dagija u filmu "Delirijum Tremens".

- Pozdravlja vas Goran Marković, glumačko dete i reditelj filma. Ovu nagradu posvećujem stanovnicima sela Rakita koji se bore za naše reke i planine. Hvala vam - poručio je Stanić.

Nela Mihajlović, predsednica žirija zahvalila je publici "što čuva festival i za sve aplauze". U žiriju koji je odlučivao o festivalskim nagradama bili su još glumci Goran Radaković i Tamara Aleksić.

Nagrada za najbolju žensku ulogu "Carica Teodora" pripala je Nataši Ninković koja je priznanje posvetila preminulom Nebojši Glogovcu. Ovaj umetnik bi danas 30. avgusta napunio 50 godina.

- Obeležio je naše živote i zato nagradu poklanjam njemu. Ne verujem u slučajnosti - rekla je Nataša Ninković kroz suze.

Statuetu "Car Konstantin" je na manifestaciji podigao njen kolega Sergej Trifunović za ulogu Baneta u filmu "Ajvar". I on je svoje priznanje posvetio Nebojši Gogovcu.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je glumica Snežana Bogdanović. Marko Baćević je na ovom festivalu poneo nagradu za izuzetnu mušku ulogu za ulogu u filmu "Šavovi".

Najbolje epizodne uloge ostvarili su Vesna Čipčić i Radovan Vujović.

Najbolji debitant je bio Milan Kolak iz filma "Kralj Petar prvi".

Po treći put je dodeljena nagrada za najkomičniju ulogu "Milorad Mandić Manda", a nju je ovog puta dobio Vlasta Velisavljević (94).

- Strašno mi je drago što sam upoznao tako divnog čoveka kao što je Manda. I njegovu suprugu svakako. Dugo ću biti srećan zbog toga - rekao je Vlasta Velisavljević, protagonista filma "Taksi bluz".

Specijalna priznanja od žirija za ostvarene uloge dobili su dečak Ivan Vujić, akter u filmu "Kralj Petar prvi", Leon Lučev ("Teret") i Nataša Perić.

Ovi 54. Filmski susreti su se tradicionalno završili vatrometom s Tvrđave.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima