• 1

Porodica konačno dala pristanak: Snima se serija "Sto godina samoće"

Čileanski pesnik Pablo Neruda je za "Sto godina samoće" rekao da je u pitanju "najveće otkriće na španskom jeziku još od Servantesovog "Don Kihota"

  • 1

Čuveni roman "Sto godina samoćeGabrijela Garsije Markesa biće adaptirana u seriju, a pravo da bezzvremeni roman prenese na ekran dobio je Netflix.

- Ovo je prvi i jednini put u ovih pedeset godina da je porodica dozvolila adaptaciju - rekli su u Netflixu.

"Sto godina samoće" je prvi put objavljena 1967. godine na španskom jeziku i najpoznatije je delo slavnog dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

Radnja romana je smeštena u izmišljeni grad Makondo za koji je inspiraciju poslužio Markesov rodni grad na severu Kolumbije. Istorija grada, duga oko 100 godina, prikazana je kroz sudbinu sedam generacija porodice Buendija. 

Čileanski pesnik Pablo Neruda je za "Sto godina samoće" rekao da je u pitanju "najveće otkriće na španskom jeziku još od Servantesovog "Don Kihota".

Markes je za Kolumbiju bio nacionalno blago. Kada je preminuo u svojoj 87. godini, predsednik zemlje je proglasio trodnevnu žalost, a zastave ispred nacionalnih institucija su spuštene na pola koplja.

(Telegraf.rs/CNN)

Komentari

  • Realno

    Strasna knjiga... Svaka preporuka

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima