• 3

Gledali smo ih subotom ujutru: 5 najbizarnijih čudovišta s kojima su se borili Moćni rendžeri

Sećate se serije koja se vrtele na televiziji 1990-ih godina i koju smo gledali bez daha?

  • 3

Pre nego što su 2017. godine Ritu Repulsu obukli u kostim Otrovne Ajvi i predstavili nam kompjuterski generisane junake, vrtele su se na televiziji epizode i epizode mnogo skromnijih Moćnih rendžera i nebrojenih čudovišta od kojih su svakodnevno morali da spasavaju planetu.

Snimani tokom 1990-ih godina kostimi Ritinih i Zedovih nakaza često su izgledali kao oteti iz školske predstave, ali svejedno smo ih voleli. Mada su neka stvorenja stvarno bila čudna.

A ovo je 5 najčudnijih:

PADŽI PRASE

Kada je Rita odlučila da pokori zemlju tako što ćeuništiti svu hranu, poslala je na zemlju Padžija prase. Padži jede sve pred sobom, čak i oružje sa kojim ga Moćni rendžeri presreću i napadaju.

via GIPHY

Srećom, oni shvataju da Padži beži od začinjene hrane, te mu podmeću veoma ljut sendvič. Padži počinje da povraća sve što je pojeo, uključujući i oružje. Rendžeri ga potom unište.

ROBOJARAC

Još jedna veoma čudna životinjska prilika je jarac-kiborg, koga stvara Lord Zed na osnovu ilustracije iz Tomijeve knjige. Robojarac poseduje razne moći.

Nakon duge bitke sa Tomijem, u kojoj koristi Mač moći otet od Džejsona, Robojarac je konačno pobeđen udruženim snagama rendžera i Zordona.

SMEĆEROG

Kada Rita odluči da zagađenjem oslabi planetu, traži od Finstera da stvori Smećeroga, besnog dvonogog jednoroga, koji može da leti i doziva otrovni vetar. Smećerog ispaljuje vatrene loptice iz svog roga i očiju, dok oko njegovih malenih krila leti prašina.

Rešen je da zagadi zemlju i uništi rendžere. Rita ga je uvećala, ali Megazord ga na kraju pobedi.

TAŠNOGLAVI

I tašnoglavog je stvorio Lord Zed i to od Kimberline torbice. Tašnoglavi je uspeo da zamrzne Tomija, Kimberli i Zaka, što nije baš moć koju biste očekivali da ženska tašna ima. Logičniji je džinosvki konac za zube koji u jednom trenu izvlači i njime veže Tomija.

Na kraju se ovo čudovište ponovo vraća u formu Kimberline torbice.

GITARDO

Kao da zlikovac koji svira gitaru nije dovoljno bizaran, Gitardo je cvrčak-roker. On ima moć da hipnotiše svoje žrtve muzikom, veoma je veseo i razdragan. Svoj zadatak da savlada rendžere zove "šoutajm".

Tek kada Kimberli i Tom ujedine snage, iskoristivši njen luk i Tomijev bodež, uspevaju da ga savladaju. Gitardo ponovo postaje cvrčak, a Kimberlina gitara se vraća u pređašnje stanje.

Kojih se čudovišta iz Moćnih rendžera vi sećate? Javite nam u komentarima.

(D.D.S.)

Komentari

  • Hej

    Obozavao sam da gledam mocne rendzere. Cak smo se napolju igrali istih. To je bilo detinjstvo i odrastanje. Ne bi to menjao ni za jedno odrastanje u sadasnje vreme uz jutjubere i ostale gluposti.

  • Miloš

    E to je bilo detinjstvo...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima