Nedelja ruskog dečjeg filma od 16. do 18. septembra

Nedelja filma ima za cilj da upozna građane Srbije sa elementima tradicionalne ruske kulture, ruskim jezikom i ruskom književnošću

  • 0
Deca se igraju Foto: Shutterstock

U Beogradu će od 16. do 18. septembra biti održana Nedelja ruskog dečjeg filma "Bajke detinjstva" čiji je cilj da se srpska publika upozna sa igranim, dokumentarnim i animiranim filmovima koji su snimljeni u ruskim studijima za decu i omladinu.

Svi filmovi koji će biti predstavljeni imaju tematiku tradicionalnih porodičnih vrednosti i očuvanja duhovne tradicije slovenskih naroda, navedeno je u saopštenju Gradske uprave u kom se dodaje da će svečano otvaranje festivala biti 16. septembra u 11 sati, u prostorijama Omladinskog pozorišta "Dadov".

- Nedelja filma ima za cilj da upozna građane Srbije sa elementima tradicionalne ruske kulture, ruskim jezikom i ruskom književnošću, sa naglaskom na poštovanje i očuvanje nacionalne i svetske kulturne baštine, na razvoj i poštovanje kulturne, jezičke i uzrasne ravnopravnosti, tolerancije i uvažavanje različitosti - piše u saopštenju.

MALI VOJNIK

Ove godine organizatori će predstaviti program savremenih igranih filmova kao što su "Mali vojnik" Viktorije Fanasjutine kojim će biti otvorena Nedelja filma, zatim "Sa podnožja brda" Jane Poljaruš, Tamare Cocorije i Konstantina Kutueva i "Ostrvo za popravljanje" novosibirskih autora Denisa Vjaznikova i Ane Protokovilo.

Specijalni program posvećen dvadesetogodišnjici Savezne države Rusije i Belorusije pripremljen je zajedno sa filmskim studiom "Belorusija film", a predstaviće ga režiser igranog i animiranog filma, scenarista, dramaturg, laureat i dobitnik diploma sa međunarodnih i nacionalnih konkursa u oblasti filma, muzike i literature Elena Turova.

GOSTI NEDELJE FILMA

Gosti Nedelje filma ove godine će biti filmski producent Aleksandar Golutva, zamenik ministra kulture Novosibirske oblasti Irina Kuzaeva, autori filmova Denis Vjaznikov i Jana Poljaruš, muzički duet "FX" (Ana Karkač i Evgenija Andrejkina), direktor "Novosibirsk kinovideoprojekcije" Marija Lendova i drugi.

Specijalni događaj Nedelje filma je tradicionalna prezentacija međunarodnog kulturnog projekta "Mult-Most" u čijoj realizaciji su učestvovala srpska i ruska deca, stvarajući samostalne animirane filmove.

Nedelja ruskog dečjeg filma "Bajke detinjstva" održava se treći put u Beogradu, zahvaljujući saradnji Grada Beograda sa kompanijom "Vifsaida" iz Moskve i Međunarodnim fondom jedinstva pravoslavnih naroda, a u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta "Dadov".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA