≫ 

Potresna i bolna serija o kojoj svi pričaju prikazuje zapravo stvaran događaj

Vog seriju naziva "potresnim i bolnim prikazom seksualnog zlostavljanja

  • 1
Serija Foto: Printscreen/Netflix

Nova Netfliksova serija "Unbelievable" prati užasnu priču tinejdžerke Marije Adler (glumi je Kejtlin Dever), koja odlazi u policiju nakon što je vezana i silovana satima u svom domu. Ubrzo shvata da joj niko ne veruje, ni policija, ni oni koje je smatrala bliskima.

Serija prati istražiteljke, detektivke Rasmusen (Toni Kolet) i Duval (Merit Viver), koje traže serijskog silovatelja.

Mračna drama još je mračnija kad se uzme u obzir da se ova priča temelji na Pulicerom nagrađenom izvešraju stvarnog slučaja nazvanog "Neverovatna priča o silovanju", koje su napisali Kristijan Miler i Ken Armstrong.

Vog seriju naziva "potresnim i bolnim prikazom seksualnog zlostavljanja".

Ukoliko biste da pogledate seriju, u nastavku teksta su detalji iz stvarnog slučaja.

Prema članku koji donosi "The Marshall Project" stvarna Mari (u stvarnosti to joj je bilo sprednje ime) bila je usvojeno dete koje je prošlo kroz brojne porodice, u kojima je razdvajana od svoje biloške braće i sestara.

Dom je našla u Linvudu u saveznoj državi Vašington, kod Šenon Mekveri i njenog muža Belevua, ali potom ju je odvela dečja advokatica Pegi Kaningam. S 18 godina smestila se u subvencionisani stan, a jedne noći se probudila i pored svog kreveta zatekla muškarca sa nožem koji ju je vezao, zalepio joj usta i satima je silovao pre nego što je otišao. Bilo je to 2008. godine.

Mari je uspela da se oslobodi, nakon čega je pozvala policiju. Policija je uzela njenu izjavu, ali je bivša radnica centra za socijalni rad Šenon i advokatica Pegi veruju da je Mari sve izmislila zbog njenog neobičnog ponašanja, te podstiču policiju da se prem Mari odnose kao da je podnela lažnu prijavu.

Nakon što su joj pretili sudskim procesom i podsticali je da povuče izjavu, Mari je izjavila da je sve mogla da bude noćna mora podstaknuta sretom. Nakon toga je kažnjena s 500 dolara zbog lažne prijave policiji.

Za to vreme detektivke Stejsi Goldbrajt i Edna Henderšot iz Kolorada počinju da primećuju pravilnosti u nizu silovanja, te postepeno shvataju da serijski silovatelj provaljuje u domove žena, siluje ih, fotografiše, prisiljava ih da se istuširaju kako bi uništile sve dokaze.

Nakon što su prikupile podatke o specifičnim detaljima na njegovom telu, detektivke su krenule u potragu i uspele su da ga ulove.

Ratni veteran Mark O'Leri osuđen je za 28 slučajeva silovanja u Koloradu i osuđen je na 327,5 godina zatvora. Na njegovom kompjuteru pronašli su fotografije Mari Adler, u moru fotografija drugih žrtava.

Do tog treba njen život je postao pakao. Šenon je više nije želela u njenom domu, a njena najbolja prijateljica napravila je internet stranicu na kojoj su je nazivali lažljivicom. Zbog svega je razmišljala i o samoubistvu.

Nakon što je O'Leri osuđen, Mari je policija vratila njenih 500 dolara i obrisala joj dosije. Šenon i Pegi su joj se izvinile što joj nisu verovale, a ona im je oprostila. Mari je tužila grad i nagodbom dobila 150.000 dolara odštete.

Danas radi kao vozač kamiona, udata je i ima dvoje dece. Niko u policijskoj stanici u kojoj joj nisu verovali nije kažnjen, a sama Mari je rekla da nikad nije čula izvinjenje od njih.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA