≫ 

Festival italijanskog filma od 23. do 26. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci

U Beogradu će boraviti i predstavnici Ministarstva kulture Italije, predstavnici filmskih komisija, italijanski reditelji, producenti, glumci...

  • 0

Festival italijanskog filma biće održan od 23. do 26. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Prvi deo festivala u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj, od 23. do 25. septembra, činiće savremeni italijanski filmovi mladih reditelja, dok će drugi deo programa, 26. septembra, biti prikazan u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Kosovskoj 11 i biće posvećen oskarovcu Pijeru Tosiju, kostimografu koji je svojim kostimima obeležio najznačajnija dela Lukina Viskontija i brojnih drugih reditelja.

Na programu će biti ostvarenja "Prvi kralj" Matea Roverea, "Bićemo mladi i lepi" Leticije Lamartire, "Ljubav za vreme Shr.Ek-a" Alesandra Derviza, "Voda i šećer" Fariborza Kamkaria, "Život bez straha" Marka Pontia, "Kompromisna svadba" Frančeska Mikikea.

Gabrijela Karluci opština Palilula Gabrijela Karlući, umetnički direktor festivala / Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U okviru drugog dela festivala publika će gledati filmove za koje je kostime stvarao oskarovac Pijero Tosi: "Juče, danas, sutra" Vitoria de Sike, "Gepard", "Stranac" i "Nevino" Lukina Viskontija i "Noćni portir" Liliane Kavani.

Pored umetničkog direktora festivala Gabriele Karluči, reditelja, producenata i glumaca iz filmova koji će se naći na programu, u Beogradu će boraviti i predstavnici Ministarstva kulture Italije, predstavnici filmskih komisija Lacija, Pulje, Bazilikate, Sardinije i Abruca, Eksperimentalnog centra za kinematografiju, kao i više distributera.

Gosti festivala imaće priliku da pogledaju filmove iz savremene srpske produkcije, ali i da se susretnu sa predstavnicima institucija iz Srbije koje se bave kinematografijom, kao i producentima, distributerima, rediteljima i ostalim filmskim radnicima iz Srbije.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA