• 0

Miloš Radović nagrađen za scenario "Sva čuda ljubavi": Dobiće 1,2 miliona dinara

Pisac i reditelj je autor nagrađenog scenarija za igranu TV seriju "Sva čuda ljubavi"

  • 0

Pisac i reditelj Miloš Radović iz Beograda pobednik je RTS-ovog Javnog anonimnog konkursa za izbor originalnih priča, odnosno razrađenih sinopsisa, i iz njih izvedenih originalnih scenarija, za potrebe razvoja domaćeg igranog serijskog televizijskog programa.

Radović je autor nagrađenog scenarija za igranu TV seriju "Sva čuda ljubavi", koji je stigao na konkurs RTS-a pod šifrom "MM2".

On je danas u Redakciju dramskog i domaćeg serijskog programa RTS doneo kopiju dela gorenavedenog naslova i dokazao svoje autorstvo.

Na osnovu kopije dela koje je autor prezentovao utvrđena je istovetnost sa delom koje je predato na konkurs i otvaranjem koverte u kojoj se nalazilo rešenje šifre sa podacima o autoru, konstatovano je da je u pitanju istovetno delo.

Ovom događaju prisustvovali su Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS i Saša Radojević, predsednik žirija konkursa i urednik složenih projekata u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, koji je, zajedno sa članicama žirija - dramaturškinjama Kristinom Ðuković i Nedom Radulović, doneo odluku o nagrađenom tekstu.

U narednom periodu RTS će sa Radovićem sklopiti autorski ugovor kojim će biti regulisana nagrada koju je osvojio, kao i ostala prava i obaveze, a novčani deo nagrade iznosi 1,2 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima