≫ 

"Milenijum Mambo": Tajvanski film kroz koji ćete uroniti u život mlade devojke pod neonskim svetlima

Svaka scena je snimljena iz jednog kadra

  • 1
Milenijum Mambo "Millenium Mambo" / Foto: Printskrin/YouTube/Accent Film Entertainment

"Milenijum mambo", film proslavljenog tajvanskog reditelja Hsjaoa Hsjena Houa, snimljen je 2001. godine i predstavlja osvrt na kritične trenutke u životu jedne mlade devojke, njenu borbu sa svojim egom i spoljnim uticajima, kao i problematiku izbora koje pravi u toku života u Tajpeju, glavnom gradu Tajvana.

Glavni junaci su mlade osobe izgubljene u čarima noćnog života. Heroina traži odgovore na pitanja koja bi najbolje trebalo da ostanu neodgovorena.

Priča prati prelepu Viki, koja vodi isprazni život u urabnom Tajpeju. Održava vezu sa propalim DJ-om Haom Haom, a ima i nezadovoljavajući posao kao hostesa noćnog kluba. Budući da joj je veza sve više "na tankim nogama", započinje drugu - sa Džekom, brižnim biznismenom koji je povezan sa kriminalom. Međutim, nova veza ne može da promeni Vikin život bez cilja, i njena budućnost pluta u vazduhu više nego ikad.

Milenijum Mambo Insert iz filma "Millenium Mambo" / Foto: Printskrin/YouTube/Accent Film Entertainment

"Milenium Mambo" pokušava da nam prenese anksioznost i urbano otuđenje generacije novog milenijuma. 

Film sadrži duge kadrove, karakteristične za reditelja Houa, obojene neonskim svetlima i živopisnim vizuelnim prezentacijama. Iako sadrži duge kadrove zbog specifinčnog kretanja kamere, gledalac dobija utisak da je radnja vrlo dinamična i mnogo brža za razliku od pojedinih prethodno snimljenih filmova ovog izvanrednog reditelja. Svaka scena je snimljena iz jednog kadra, ali gledalac ne stiče takav utisak, i upravo to je jedna od stvari koja čini ovaj film vrlo zanimljivim.

Hjaso Hsjen Hou je više puta nagrađivan na prestižnim evropskim festivalima za svoje pređašnje filmove.

Pogledajte trejler za film "Milenium Mambo":

Ono što tajvanske reditelje čini drugačijim je prirodnija, viseralnija gradnja događaja bez potrebe za kulminacijom, i savremene prilike u kojima stvaraju. Svojim delima pokušavaju da osveže i promene tržište prepuno blokbastera. Teme koje se ispitiju su uticaj globalizacije, urbanizacije i siromaštva na tajvansko društvo. Kao takvi, tajvanski reditelji ostvaruju veliki uspeh na prestižnim evropskim filmskim festivalima u Kanu, Veneciji i Berlinu.

Ciklus tajvanskog filma se održava u Kvaki 22 u Beogradu, i to po jedna projekcija svake srede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. septembar 2019 | 16:38

    Mi gledamo parove i zadruge,tamo su svi urbano otudjeni i od sveta i od pameti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA