≫ 

Još jedan urnebesno smešni snimak Kruševac geta: Sujeverje i Srbi

Sujeverni smo svi, bez obzira na pol ili godine

  • 5
Krusevac geto Foto: Facebook/Kruševac geto

Nema sumnje da su Srbi sujeveran narod. Ako nam crna mačka pređe put, sigurni smo da će nas zadesiti neka nesreća. Razbijemo li ogledalo, nećemo imati sreće u ljubavi 7 godina. U svemu i svačemu možemo da pronađemo "loš znak" ili predskazanje.

Humoristički sastav "Kruševac getodosetio se da, na krajnje duhovit način, u nekoliko skečeva prikaže sujeverje kojem su skloni svi, bez obzira na pol ili  godine.

"Pu, pu, daleko bilo, ne pokazuj na sebi!" ili "Ne spuštaj torbu na pod, nećeš nikad da imaš pare", neke su od saveta i sugestija koje jedni drugima delimo svakog dana.

Kada ste bili deca, jedna od najvećih strahova sigurno vam je bio da vas kojim slučajem brat ili sestra ne preskoče dok sedite, jer ćete, zna se, ostati mali.

A ako ste žensko, majke i bake su vas sigurno bezbroj puta upozoravale da ne sedite za ivicom stola jer se nikada neće udati.

I naravno, ne daj bože da vam crna mačka kad pređe put, jer to sigurno sluti na nesreću.

Sastav "Kruševac geto" (kako sebe nazivaju - rap grupa koja ima za cilj da nasmeje čoveka) uzeo je naša srca još od prvog klipa koji su objavili. Kupili su nas, pre svega, zaraznim humorom na svoj, ali i tuđi račun.

Kupili su nas i specifičnim kruševačkim akcentom, kog se ne odriču i s ponosom ga naglašavaju. A to im je i bila ideja: zasmejati ljude onim što je jedinstveno za grad iz kog dolaze, nikako se ne odricati te jedinstvenosti, ne bežati od nje, podstaći i druge gradove da pokažu da nije sve najbolje u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma...

    24. septembar 2019 | 22:56

    Ne razumem samo sto ih potencirate toliko... Niti zanimljivo, niti smesno...

  • ...

    24. septembar 2019 | 21:42

    Jel ovo treba da bude smesno ili sta

  • Rođeni Kruševljanin

    24. septembar 2019 | 21:50

    To uopšte nije Kruševački akcenat, tj akcenat rođenih Kruševljana. To je akcenat sela u širem okruženju Kruševca, pa još malo "uvrnutiji", da bi bilo kao smešnije, simpatičnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA