Festival dokumentarnog filma od 25. do 27. septembra u Centru za kulturu "Vlada Divljan"

Svečano otvaranje je zakazano za večeras u 20h, domaćim filmom "Nana", reditelja Miladina Čolakovića

  • 0
Evropska saradnja filmska prica Foto: Facebook/Министарство за европске интеграције/‎Фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“

Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“ biće održan od 25. do 27. septembra u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, a povodom Dana evropske teritorijalne saradnje, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije.

Filmovi će biti prikazivani u terminu od 20 časova i ulaz na sve projekcije je slobodan.

Festival će 25. septembra otvoriti domaći film "Nana", reditelja Miladina Čolakovića.

Na repertoaru su i rumunski film "Čak Noris protiv komunizma", autorke Ilinke Kalugareanu, kao i dokumentarno ostvarenje "Splav", švedskog reditelja Markusa Lindina.

Dan evropske saradnje manifestacija je kojom se promoviše „Evropska teritorijalna saradnja“, instrument Evropske unije čiji je cilj povezivanje građana susednih država radi poboljšanja životnih uslova i razvoja pograničnih regija širom Evrope.

Kroz programe prekogranične saradnje u periodu od 2004. do 2019. godine u Srbiji je finansirano više od 1.000 projekata za koje je izdvojeno oko 220 miliona evra koje je sufinansirala Evropska unija, u saradnji sa državama učesnicama programa, saopšteno je iz Ministarstva.

(rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA