• 0

Balkanima 2019: Evropski festival animiranog filma u Domu kulture "Studentski grad"

Večeras će svetsku premijeru, uz prateću izložbu radnog procesa, imati kratki film „Smrt majke Jugovića“ autora Mihajla Dragaša

  • 0

Festival "Balkanima", 16. po redu, biće održan od 1. do 6. oktobra u Domu kulture "Studentski grad" na Novom Beogradu.

O najboljim autorskim filmovima festivala odlučivaće žiri koji čine: Joni Manisto, animator i profesor iz Finske, Pjotr Kardas, producent i organizator festivala iz Poljske, i Pavle Zelić, pisac, kritičar i scenarista iz Beograda.

Za ocenjivanje studentskih filmova zaduženi su Tal Kantor, animatorka iz Izraela, Lea Vidaković, domaća vizuelna umetnica i animatorka, i Ivan Arsenijević, filmski i likovni urednik Studentskog kulturnog centra iz Kragujevca.

Balkanima 2019

Insert iz filma "Roughhouse" / Foto: Promo

Lazar Bodroža, domaći umetnik i filmski reditelj, doneće odluku o najboljim srpskim animiranim filmovima.

Na zvaničnom otvaranju festivala, 1. oktobra, svetsku premijeru, uz prateću izložbu radnog procesa, imaće kratki film „Smrt majke Jugovića“ autora Mihajla Dragaša, realizovan u produkciji Akademskog filmskog centra Doma kulture »Studentski grad«.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Glavni pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

(Telegraf.rs/Fcs.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima