• 1

"Besa" proglašena za najbolju TV seriju

Festival domaćih igranih serija FEDIS jedina je manifestacija koja afirmiše i vrednuje TV serije na prostoru jugoistočne Evrope i na taj način promoviše kreativne i produkcione kapacitete ovih prostora...

  • 1

Na 9. međunarodnom Festivalu domaćih igranih serija FEDIS, TV serija "Besa", u produkciji “Adrenalina” i “Red planet pictures”, osvojila je “Zlatnu antenu” za najbolju seriju, kao i za najbolju muziku, kompozitora Nemanje Mosurovića i najbolju fotografiju, direktora fotografije Igora Šuntera.

Serija "Žmurke", autorski projekat legendarnog reditelja Miloša Miše Radivojevića, koju su realizovali RTS i "Adrenalin", nagrađena je "Zlatnom antenom" za najbolju režiju, dok je prema glasovima publike serija "Pogrešan čovek", u koprodukciji RTL Hrvatska i "Adrenalina", prikazana na Prvoj televiziji, proglašena za najpopularniju seriju iz regiona koja je prikazana u Srbiji. 

- Radujem se što je BESA proglašena najboljom serijom u Srbiji po ocenama stručnog žirija. Imali smo odličnu reakciju publike nakon emitovanja na Superstar kanalu, a ove nedelje je počelo emitovanje i na Prvoj TV, pa se nadam da cemo tek osvojiti širu publiku. Ova serija je rezultat ozbiljnog timskog rada koji je trajao pune 3 godine. Dok ove jeseni kreće emitovanje u zemljama regiona, u Bejrutu počinje snimanje verzije na arapskom jeziku. Ovo je prva naša serija koja je prodata kao format, i nadam se da smo otvorili jedno novo poglavlje i za ostale projekte sa Balkana.

Tea Korolija

Tea Korolija / Foto: Promo/Srđan Bosnić

Zanimljivo je da smo paralelno sa Besom, koja je jedna od najskupljih serija do sada snimljenih u regionu, napravili seriju "Žmurke", koja je bila jedna od najjeftinijih po svojim budžetskim okvirima. Ali, "Žmurke" su jak autorski pečat jednog velikog i divnog reditelja Miše Radivojevića, koji se zaista potrudio da uprkos raznim ograničenjima kreira nešto jedinstveno. Među ostalim dramskim serijama koje su prikazane kao deo programske  ponude u protekloj godini, "Žmurke" su bile pravi umetnički eksperiment. Ohrabrujuće je da ovakvi projekti i dalje imaju svoju publiku. Serija "Pogrešan čovek" je najbolji pokazatelj da je model koprodukcije budućnost na ovim prostorima i kod “daily” sadržaja - rekla je Tea Korolija, izvršna direktorka produkcijske kuće "Adrenalin" koja je na ovogodišnjem Fedisu imala najveći broj nominovanih projekata u različitim kategorijama.

Festival domaćih igranih serija FEDIS jedina je manifestacija koja afirmiše i vrednuje TV serije na prostoru jugoistočne Evrope i na taj način promoviše kreativne i produkcione kapacitete ovih prostora.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Bosa

    Besa odlicna serija . Pratim je na tv Prva.Ali sav taj pozitivan utisak pokvare reklame.Upravo veceras su trajale 20 min.Katastrofa pa cu sledece epizode preskociti.Skratite reklame tako nas tetate da prebacimo kanal.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima