• 0

Besplatna škola dokumentarnog filma za srednjoškolce: Prilika da snimiš svoj prvi film

Za polaznike škole biće izabrano 12 učenika i učenica srednjih škola iz Beograda i okoline koji će imati priliku da sa stručnim mentorima prođu kroz sve faze stvaranja filma

  • 0
Slobodna zona škola dokumentarnog filma

Slobodna zona za srednjoškolce Foto: Promo

Slobodna Zona Junior raspisala je konkurs za srednjoškolce povodom četvrtog izdanja škole dokumentarnog filma "Free Zone Filmmaker School" za školsku 2019/20. godinu. Škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama iz Beograda i okoline koje interesuje dokumentarni film i želeli bi da se bliže upoznaju sa svetom filma i snime svoj prvi dokumentarac uz pomoć nagrađivanih filmskh radnika.

Konkurs je otvoren do 15. oktobra, a svi zainteresovani svoju prijavu treba da pošalju na imejl adresu slobodnazonajr@freezonebelgrade.org . Prijava bi trebalo da sadrži motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem ideje za dokumentarni film (ne dužu od jedne stranice), kratku biografiju i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e- mail adresu i naziv škole).

Za polaznike škole biće izabrano 12 učenika i učenica srednjih škola iz Beograda i okoline koji će imati priliku da sa stručnim mentorima prođu kroz sve faze stvaranja filma i steknu znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži i postprodukciji slike.

Tokom kursa polaznici će imati priliku da individualno ili u grupi snime svoj prvi dokumentarni kratkometražni film koji će biti prikazan i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna Zona 2020. godine.

Lista izabranih kandidata biće objavljena najkasnije do 25. oktobra na sajtu www.freezonebelgrade.org.

Učešće u radionicama je besplatno, a za sve dodatne informacije pišite nam na slobodnazonajr@freezonebelgrade.org ili nas pozovite na 069/657-275.

Četvrto izdanje škole dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“ realizuje se u okviru programa Slobodna zona Junior , uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima