• 2

Skorseze o "Marvelovim" superherojima: "To nije kinematografija!"

"Iskreno, bez obzira na to koliko su dobri, sa glumcima koji u takvim okolnostima daju najbolje, najviše me podsećaju na zabavni park..."

  • 2

Reditelj Martin Skorseze rekao je da filmovi o superherojima kakve proizvodi studio "Marvel", "nisu kinematografija", već su više za "zabavni park".

- Ne gledam ih, probao sam, ali to nije kinematografija - rekao je 76-ogodišnji reditelj za britanski magazin "Empajer".

- Iskreno, bez obzira na to koliko su dobri, sa glumcima koji u takvim okolnostima daju najbolje, najviše me podsećaju na zabavni park - rekao je Skorseze.

Za njega to "nije kinematografija koju prave ljudska bića koja žele da drugom čoveku prenesu emocije i psihološka iskustva".

Skorseze je autor legendarnih filmova "Taksista", "Razjareni bik", "Dobri momci" i "Kazino" koje obožavaju i publika, i mnogi filmski profesionalci.

"Marvelova saga" lansirana 2008. godine sa filmom "Iron Man" jedna je od najunosnijih u istoriji kinematografije, sa skoro 23 milijarde dolara prihoda u svetu od 23 filma. "Osvetnici: Kraj igre" postigli su letos rekordan prihod, veći od 2,79 milijardi, a prethodni rekorder je bio "Avatar".

(Beta.rs)

Komentari

  • W

    Ja sam skoro svaki Marvelov film odgledao jer su to junaci iz stripova sa kojima sam odrastao u svetu mašte, jer osim Politikinog Zabavnika baš i nisi imao neki izbor da vidiš nešto a da nisu JNA, TITO i pioniri!!!

  • kosmos

    Cekamo Irishmann da izadje!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima