≫ 

Kao u dobra, stara vremena: Linda i Švarceneger posle 28 godina ponovo zajedno u "Terminatoru"

Švarceneger je na početku karijere često bio na meti kritičara, koji nisu verovali u njegovu karijeru i veštine. Čak ni Džejms Kameron nije isprva želeo da Arni bude Terminator

  • 7
Arnold Švarceneger, Linda Hamilton, Terminator Foto: Profimedia/Kerry Brown / AFP

Prošlo je 35 godina od prikazivanja prvog Terminatora, a u nastavku koji upravo dolazi u bioskope širom sveta, serijal se vraća korenima. Uz Arnolda Švarcenegera (72) u "Terminator: Mračna sudbina", Saru Konor ponovo će glumiti Linda Hamilton (63).

To je veliki povratak američke glumice u ulogu kojom je u prva dva nastavka kultne franšize osvojila Holivud, a kako ne bi razočarala fanove, imala je ozbiljne kondicione pripreme za set, nakon 28 godina od ostvarenja "Terminator: Sudnji dan".

Prva dva filma o Terminatoru bavila su se strahom od tehnologije i strojeva iz budućnosti, a franšiza sa novim uratkom broji šest filmova snimljenih u 35 godina. Naučno fantastični filmovi menjali su se kroz godine, ali neuništivi Švarceneger bio je nezamenjiv kao Terminator.

Arnold Švarceneger, Linda Hamilton, Terminator Linda Hamilton nekada u "Terminatoru", Foto: Profimedia/CAROLCO / Entertainment Pictures

U nastavku "Terminator: Spasenje" iz 2009. ne glumi, ali njegov lik pojavljuje se u digitalnom obliku, dok Arni i dalje pleni formom, figurom, pa i glumačkim veštinama.

"Terminator: Mračna sudbina" svojevrsni je nastavak na poslednji film franšize pod rediteljskom palicom velikog kanadskog reditelja, Oskarovca Džejmsa Kamerona (65).

Za ljubitelje serijala reč je o dva uverljivo najcenjenija ostvarenja, s razlogom smatrana filmskim klasicima. Reditelj novog nastavka, Tim Miler (54), režirao je izrazito popularan "Deadpool" iz 2016. godine, a Kameron i Dejvid Ellison (36) ovaj puta stoje iza produkcije.

Linda Hamilton, Arnold Švarceneger, Terminator Dark Fate Linda Hamilton i Arnold Švarceneger danas, Printskrin: Youtube/Paramount Pictures

Švarceneger je na početku karijere često bio na meti kritičara, koji nisu verovali u njegovu karijeru i veštine. Čak ni Džejms Kameron nije isprva želeo da Arni bude Terminator. Bila mu je namenjena uloga Kajla Riza, a nakon što su pročitali scenario i napravili nekoliko probnih snimaka, Arnold je zamolio Kamerona da mu dopusti da zaigra Terminatora. Nekako je uspeo da ga nagovori, a ostalo je istorija.

- Upravo one stvari koje su mi zamerali, čine me onim što danas jesam. Tri stvari su mi svi govorili na početku karijere. Prvo, ako ti ne mogu izgovoriti ime, nećeš postati poznat. Promeni ime. Drugo, nema šanse da uspeš s tim naglaskom. Treće, tvoje telo je preveliko i previše si se nabildovao. Upravo te tri stvari postale su moj zaštitni znak. Nikada ne slušajte kritičare - zaključio je Švarceneger svojevremeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladja

    31. oktobar 2019 | 14:06

    Svarci legenda! Covek koji je od nista napravio sve.. Jak u glavi.. Motivacija u svemu

  • z001

    31. oktobar 2019 | 14:15

    vredi pogledati samo terminator 2 ostali nisu ni za k.

  • D88

    31. oktobar 2019 | 20:42

    Čekaću da gledam online. Bacila sam pare za karte kad je bio Ad Astra,pa sad ne bih da rizikujem. . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA