• 43

Radmila Savićević bila je svima omiljena TV baka: Sećate li se njenih reči "Mmmm, liči"?

Radmila se proslavila  ulogama majki, baka, domaćica, dobronamernih i prostodušnih žena sa sela

  • 43

Neprežaljena Radmila Savićević decenijama je svojom glumom uveseljavala publiku. Voleli su je odrasli, ali i oni najmlađi gledaoci, dok još nisu bili dovoljno zreli da shvate kakav je talenat ova glumica bila.

Mnogi su je tokom svog detinjstva znali kao TV baku, lice koje vezuju za kolače i najlepše ukuse. Bilo je dovoljno da kaže samo jednu reč.

- Mmmmm, liči - bilo je sve što je Radmila govorila u reklami za bakin kolač, "mek, softan i sunčano žut".

No, i to je bilo dovoljno, jer kako je Radmila umela da kaže: "I dve reči i pet rečenica su velika uloga, ako se dovedu do perfekcije. Ne znam drugi put."

Radmila se proslavila ulogama majki, baka, domaćica, dobronamernih i prostodušnih žena sa sela. Bila je majka Vuka, Žarka, gazdarica Savka, Šurdina baka i neponovljiva Riska. Radmila i dalje važi za jednu od najboljih i najomiljenijih srpskih glumica, a bila je i prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta.

Ipak poznavaoci pozorišta smatraju da je njena životna pozorišna uloga tetka-Doke u "Zoni Zamfirovoj", dok će je mnogi pamtiti kao Živku Popović u predstavi "Gospođa ministarka". Mnoge kolege smatraju je naslednicom Žanke Stokić i Ljubinke Bobić.

Sećate li se ove reklame? Po kojoj ćete ulozi najbolje pamtiti Radmilu Savićević?

(D.D.S.)

Komentari

  • Snežana

    😃 👑

  • xoxo

    👑👑👑

  • Bojana

    Ja nju pamtim po ulozi baba Riske istu seriju pustam cerki, da gleda, da i ona uziva u baba Riski

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima