• 0

"Džoker" ušao u društvo najuspešnijih filmova u istoriji kinematografije u Srbiji

"Džoker" u maestralnom izvođenju Hoakin Finiksa je najuspešniji film strane produkcije u Srbiji po parametru ukupne zarade koju je ostvario od prodaje bioskopskih ulaznica

  • 0

Film koji je uzburkao duhove i mesec dana od prvog prikazivanja i dalje puni bioskope i polako prelazi cifru od 250.000 gledalaca. Ovim uspesima "Džoker" je sebi zagrarantovao mesto na Olimpu najupešnijih filmova u istoriji u Srbiji. Verujemo da je malo onih koji do sada nisu pogledali ovaj naslov ipak podsetićemo vas na priču o Džokeru koja je ovom filmu donela nezapamćen uspeh.

Uvek sam u gomili, Artur Flek je čovek koji traži bliskost. Ipak, dok korača utabanim ulicama Gotama i vozi se javnim prevozom neprijateljskog grada prepunog podela i nezadovoljstva, Artur nosi dve maske. Jednu nanosi za svoj posao klovna, a drugu nikada ne može da skine. To je maska koju projektuje u uzaludnom pokušaju da se oseća kao deo sveta oko sebe, a ne kao neshvaćen čovek kog život stalno poražava. Artur nema oca, samo krhku majku, navodno koja mu je verovatno i najbolja prijateljica, a koja mu je dala nadimak Happy, nadimak koji je podstrekao Arturov osmeh koji skriva tugu.

Joker, Džoker, Blitz

Foto: Printscreen/YT

Film "Džoker" čiju režiju, scenario i produkciju potpisuje Tod Filips, njegova je originalna verzija zloglasnog DC negativca, priča o poreklu prožeta tradicionalnim mitologijama lika. Filipsov Artur Flek, kojeg nezaboravno tumači Hoakin Finiks, je čovek koji se bori da pronađe svoj put u Gotamovom slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svetlo, odluči da se okuša kao stand-up komičar, ipak čini se kako je uvek on predmet ismejavanja. Uhvaćen u cikličnom postojanju između apatije i okrutnosti i, na kraju, izdaje, Artur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera.

"Džoker" se nalazi na repertoaru bioskopa u našoj zemlji, pogledajte trejler:

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima