≫ 

Tijana Marković iz "Grupe": Serija je teška, jer iako je u dilovanju para laka, posledice nisu

Serija "Grupa" emituje se svake nedelje na RTS-u od 20 časova

  • 2

Serija "Grupa" stigla je do četvrte epizode, od ukupno 11, i već ruši sve rekorde gledanosti i osvaja srca svih redom.

A, kako i ne bi!

Tijana Markovic, Igor Bencina, Uros Tomic, Serija Grupa Foto: Goran Đukanović

U seriji se govori o problemima mladih, o roditeljima i njihovoj borbi u naporima da pomognu svojoj deci, dok inspektori pokušavaju da uhapse one koji su ih uvukli u svet kriminala.

Zato smo odlučili da se nađemo sa glumicom Tijanom Marković, koja tumači lik inspektorke Ivane Jakšić, i popričamo o seriji, dilovanju, kriminalu, deci i roditeljima...

Serija Grupa, Uros Tomic (kreator), Tijana Markovic (glumica) Foto: Goran Đukanović

- Serija "Grupa" je vrlo realna i na realističan način predstavlja sadašnji trenutak. Mnogi su mi rekli da je serija dobra, ali da je teška. Pa, mi živimo u teškim vremenima i prosto moramo da se suočimo sa time. U seriji pričamo o dilovanju koji je postao kao biznis, kao menadžerski posao. To se više ne dovodi u ozbiljan problem, to je prosto svakodnevica. Laka je para, ali su i te kako teške posledice - kaže za Telegraf Tijana.

Ona ističe da je "Grupa" upravo tu da predstavi, na možda nekome surov način, problem u kome živimo jer, dodaje Tijana, to prosto mora da se rešava što pre.

- Za početak je potrebno preuzeti odgovrnost, da ne stavljamo stvari pod tepih. Ono čime se "Grupa" u početku bavi jeste kako danas mladi dolaze do novca. Činjenica je da su ranije klinci mogli da žive od roditeljskih primanja, danas je sve to obrnuto, danas roditelji očekuju da im klinci donesu pare za račune. Ovo je vrlo aktuelna društveno-angažovana serija i svi treba da je gledamo, a tiče se i obrazovnog i zdravstvenog sistema jer je sve povezano, a ništa nije predstavljeno crno ili belo. Nadam se da će ova serija da utiče na omladinu, da će da utiče na sve nas jer su posledice katastrofalne - objašnjava glumica.

Pored velikog broja reditelja, glumaca... na ovoj seriji radili su i socijalni radnici i neki od najiskusnijih inspektora. Bilo je neophodno mnogo istraživanja i rada, čak i upoznavanje sa samim dilerima. Tijana dodaje da su "sve ovo, ali i više, morali da rade, jer kako da ona razume perspektivu inspektora, ako ne zna perspektivu klinaca ili dilera".

U seriji se mogu videti neka nova lica, neka stara koja duži vremenski period nismo videli, ali i ona koja su u međuvremenu porasla...

Serija Grupa, Uros Tomic (kreator), MILI (glumac), Pavle Mensur (glumac) Foto: Goran Đukanović

- Kasting je bio dugotrajan. Uroš Tomić je sa svojom ekipom vodio kasting i nekako je upao u tu sveru izazova da uzme neke ljude koji su manje poznati, pored Mime Karadžića, Vojina Ćetkovića, Branke Katić, Jasne Džuričić... On je pružio nama mladima šansu, pored ovih najmlađih, da zaigramo. To je takođe jedan značajan segment ove serije - objašnjava ona.

A, šta kaže o reperu Miliju?

Marko Milivojev MILI (po prvi put i glumac) i glumac Pavle Mensur  , Serija Grupa Foto: Goran Đukanović

- Ono što je prošao Mili u životu, sigurno da je uticalo i na seriju i na njegov lik. Vidi se da nosi taj sadržaj, poznaje taj svet što je za našu seriju veoma značajno. Eto, i on je prošao kroz nešto loše, pa je izvukao neku pouku. Ali, ono što je sigurno, kad pogledam Stanislava, lik koji Mili tumači, zaista vidim ozbiljnu glumčinu - kaže Tijana.

Šta nam još sve rekla lepa glumica o reperu Miliju, Branki Katić, ali i koji je savet dala, pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Milijeva snažna poruka svim klincima koji su na ulici

(N.K./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nevermind

    7. novembar 2019 | 15:50

    Serija je odlicna i vrlo poucna za sve,mislim da ce se tek u narednim epizodama polako odvijati stvari smisleno,publika je nestrpljiva,ali sacekajmo kraj pa onda donesimo ocenu!Sjajan intervju svakako

  • Nebitno

    6. novembar 2019 | 23:41

    Posle svih slicnih serija ili filmova ide ista recenica kako ustvari hoce da pokazu deci sta ne treba i koliko je to lose,ustvari naprotiv cinote goru stvar jer se klinci tek onda naloze.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA