• 1

Ako ste se pitali šta se u "Džokeru" desilo sa Sofi, imamo odgovor. Izbrisana scena otkrila bi sve

Sudbina Arturove lepe susetkinje bila je pod znakom pitanja

  • 1

Film "Džoker" Toda Filipsa ostavio je gledaoce pune pitanja i željne nastavka. Čitavog meseca pokušavali su fanovi da razjasne delove koji su namerno ostavljeni dvosmisleni, a jedna stvar ih naročito kopka  - šta se desilo sa Sofi, Arturovom lepom susetkom?

Ako još niste gledali film, upozoravamo vas da slede spojleri!

U drugom delu filma saznajemo da je cela veza sa Sofi zapravo bila produkt Arturove mašte i njegove izmučene usamljenosti. U jednom trenu, prelomnom za njega, on odlazi u njen stan i u mraku sedi na kauču. Sofi ga ugleda i po njenoj reakciji nama postaje jasno da je sve njihove susrete i nežnosti Artur izmislio. Ona ga jedva poznaje. Moli ga da ode i ostavi nju i njeno dete na miru.

Njegov pogled je mračan. Deluje kao da ga polako preplavljuje poriv da na odbačenost i mržnju uzvrati nasiljem...

A da li je, ne znamo, jer ga već u sledećoj sceni vidimo kako napušta njen stan. Sofi se u filmu više ne pojavljuje. To je bilo dovoljno da gledaoci širom sveta postave pitanje - da je Artur ubio ženu koja mu nije uzvratila ljubav?

U intervjuu za "Indiewire" Tod Filips, koji je i scenarista ovog filma, dao je kategoričan odgovor.

Džoker film

Da li je Artur ubio Sofi? Foto: Promo

- Definitvno je nije ubio. Kao režiser i scenarista mogu da kažem da je nije ubio. Sviđa nam se ideja što je ta scena bila test kojim publika pokušava da utvrdi "koliko je on zapravo lud". Većina ljudi s kojima sam pričao kaže da je nije ubio, jer razumeju da Džoker ubija samo one koji mu učine nažao. Razumeju da, iako je on negativac, živi prema određenim pricipima. Naravno da nije ubio ženu sa svog sprata - rekao je Filips.

Kako je rekao, trebalo je da se u filmu pojavi scena u kojoj se vidi Sofina reakcija na Arturovo ubijanje u emisiji. No, Filips je odlučio da želi samo Arturovu perspektivu u tom trenu, tako da je scena izbrisana iz konačne verzije.

Video: Krenula da crta jedno lice. Kada je završila, sve je preplašila slikom

(D.D.S./Indiewire)

Komentari

  • Hes

    Zar se ne ukidaju matori polovnjaci?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima