• 15

Otkrivena jedna od najvećih tajni nove sezone "Senki nad Balkanom": Miloš Biković igra Tita

- Igram mladog Tita, Tita iz perioda pre nego što je postao poznat kao onaj Tito koga su svi znali, što mi daje slobodu da svoj lik tumačim drugačije - rekao je Biković

  • 15

Druga sezona hit serije "Senke nad Balkanom" konačno je dostupna i nije više tajna da je reditelj Dragan Bjelogrlić ulogu Josipa Broza poverio Milošu Bikoviću.

Mladog Tita gledaćemo samo u nekoliko scena, a tokom snimanja spekulisalo se da ga igra Petar Benčina, ali se autor serije opredelio za Miloša. Dva umetnika ponovo sarađuju nakon filma "Montevideo, bog te video".

Bikoviću je još u prvoj sezoni bila namenjena uloga mladog inspektora Stanka Pletikosića, ali ga je zbog obaveza u Rusiji zamenio Andrija Kuzmanović. Tito će biti glavni junak u trećoj sezoni.

Imao sam slobodu

- Igram mladog Tita, Tita iz perioda pre nego što je postao poznat kao onaj Tito koga su svi znali, što mi daje slobodu da svoj lik tumačim drugačije, a i žanr ove serije, koja se poigrava sa istorijskim činjenicama, takođe mi to dozvoljava. Drago mi je što ponovo radim sa Draganom Bjelogrlićem. Naša saradnja bila je kratka u ovom projektu, ali, videćemo, ako bude nastavka i Tita kao jednog od glavnih junaka, onda ću moći više da vam kažem - kaže glumac.

Od istorijskih likova u seriji pojavljuju se Ivan Meštrović i knez Pavle, kao i Mustafa Golubić, kog je sjajno odigrao Goran Bogdan.

- Pokušavamo da u "Senkama 2" napravimo potpuno novu priču koja će u svojoj strukturi i atmosferi ostati dosledna prvoj sezoni. Imamo sve junake koji su preživeli i neke nove. Kod nekih će publika videti ozbiljne promene. Generalno, želimo da napravimo nešto što može da se gleda bez obzira na to da li su pratili prvu sezonu završenu pet godina ranije - rekao je tada glumac i reditelj.

Josip Broz Tito je tih godina živeo u Beču, a u seriji je glavni grad Austrije glumio Novi Sad.

Senke nad Balkanom 2

Printskrin: Youtube/NOVA S

Ko je sve glumio Tita

- Sedeo sam na prvoj projekciji s Titom, gde smo gledali baš taj materijal kada je ovaj pijan glumio, i Tito kaže: "Pa ja nisam bio ovako pijan u ratu" - rekao je Bata Živojinović.

Neprežaljenog predsednika igrao je i Voja Brajović, i to dva puta, u ostvarenjima "Tito i ja" (1992) i "Žućko" (2011), kao i Rade Šerbedžija, doduše u mladom izdanju, u seriji "Bombaški proces" (1978) i Lazar Ristovski u filmu "Igmanski marš" (1983). Radko Polič je bio Tito u "Falsifikatoru" (2013), a zasad je listu zaključio Dragan Bjelogrlić, koji ga je igrao u seriji "Ravna gora" Radoša Bajića.

Nove epizode "Senki nad Balkanom" pratićemo ponedeljkom na kanalu Nova S.

Video: Biković: U Beogradu se snima reportaža Tajno saopštavamo celom svetu

(Telegraf.rs/Kurir)

Komentari

  • Jelena

    Drugu sezonu sam u jednom dahu pogledala. Svaka cast, serija je prevazisla ocekivanja. Drzi paznju, nonstop ima desavanja. U rangu sa prvom sezonom. Bravo!

  • Nikola

    Informišete kad će se emituje na prvoj ili nekoj sa cijalnoj frekfeciji ?nemam SBB i NS.

  • Gg

    ,,Neprezaljeni predsednik"

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima