• 0

Udruženje francuskih režisera će suspendovati Romana Polanskog?

200 filmskih stvaralaca će glasati na posebnom sastanku...

  • 0

Francuska organizacija sa više od 200 filmskih stvaralaca će predložiti nova pravila koja se tiču članova koji su osuđeni ili optuženi za kriminalne prekršaje, posebno za one seksualne prirode, a to bi moglo da dovede do isključenja režisera Romana Rolanskog.

- Odbor režisera je glasao za donošenje novih procedura za suspendovanje bilo kog člana koji se suočava sa kriminalnim optužbama, kao i za isključenje svakog osuđenog, posebno za zločine seksualne prirode - izjavio je Pjer Žolive, predsednik Udruženja i dodao:

- Predložena pravila bi mogla uticati i na Romana Polanskog čiji je slučaj još uvek otvoren u SAD i za koji je optužen.

Svi slučajevi će biti predstavljeni na posebnom zasedanju članova koji će glasati za ove predloge.

Roman Polanski

Foto: Tanjug / AP

Polanski (86) danas važi za begunca američkog sistema pravde jer je priznao da je silovao trinaestogodišnju devojčicu 1977. godine, a nakon toga otišao iz zemlje.

Ranije ovog meseca, bivša francuska glumica Valentina Monije optužila je Romana za silovanje koje se desilo 1975. kad je imala 18 godina. Ona je navela i da ju je prvo "naterao na pokornost" u njegovoj planinskoj kolibi u Švajcarskoj. Polanski odbacuje ove tvrdnje.

Uprkos ovim dešavanjima, novi film Romana Polanskog, "Oficir i špijun", doživeo je veliki finansijski uspeh prošlog vikenda u Francuskoj, a kritičari ga svrstavaju u jednu od "najsnažnijih francuskih premijera ove godine".

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima