Uspešna premijera filma "Asimetrija" na Festivalu autorskog filma

Mladić i devojka se sreću tako što osluškuju jedno drugo kroz tanke zidove jedne beogradske zgrade. Ubrzo posle toga, ulaze u strasnu ljubavnu vezu

  • 0
Premijera filma "Asimetrija" Maša Nešković Foto: Tanja Drobnjak

Debitantski film "Asimetrija" Maše Nešković prikazan je premijerno u Srbiji na Festivalu autorskog filma u Kombank dvorani.

Publika u prepunoj Velikoj sali Kombank dvorane pozdravila je nakon projekcije višeminutnim aplauzom ekipu filma “Asimetrija”. Premijeri je prisustvao veliki broj ličnosti iz javnog života Srbije, kao i gosti iz regiona.

Pre projekcije publici su se obratili predsednik Saveta festivala Srdan Golubović i rediteljka Maša Nešković.

Film u kome se priča jednog para i priča jednog grada prepliću, a istorija se ponavlja, dovodi u pitanje transformaciju ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju.

Dečak i devojčica provode zajedno poslednje bezbrižne dane letnjeg raspusta, pre nego što ona s porodicom emigrira u inostranstvo. Mladić i devojka se sreću tako što osluškuju jedno drugo kroz tanke zidove jedne beogradske zgrade. Ubrzo posle toga, ulaze u strasnu ljubavnu vezu. Dok ona istražuje grad koji je napustila kao dete, on neobjašnjivo oseća da je poznaje od ranije.

Premijera filma Premijera filma "Asimetrija" Foto: Tanja Drobnjak

Žena i muškarac se rastaju posle 20 godina braka. Oboje pokušavaju da se snađu, ali im veza koju su izgradili i dalje ne dozvoljava da nastave sa svojim životima. Leto je vrelo, ulice Beograda su puste, priče ova tri para se prepliću. Kako radnja odmiče, izdvaja se šira slika samo jednog ljubavnog odnosa - jednog para u tri ključne faze njihovih života.

Uloge tumače: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović...

Premijera filma Premijera filma "Asimetrija" Foto: Tanja Drobnjak

Film je sniman tokom leta 2017. godine u koprodukciji producentskih kuća “This and That Productions” iz Srbije, “Korektif” iz Slovenije i “Nightswim” iz Italije, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministartvo za kulturu Republike Srbije.

Ovaj film imao je svetsku premijeru na 43. Međunarodnom filmskom festivalu u Sao Paulu, u Brazilu, gde je prikazan u okviru takmičarskog programa “ New Directors Competition” i naišao na odličan prijem publike.

Premijera filma Premijera filma "Asimetrija" Foto: Tanja Drobnjak

U okviru Festivala autorskog filma “Asimetrija” će biti prikazana i u sledećim dvoranama i terminima:

Dvorana kulturnog centra 26. 11. 2019. u 16.30h

Bioskop Fontana 27. 11. 2019. u 17h

Dom omladine Beograda 29. 11. 2019. u 17:30h

Premijera filma Foto: Tanja Drobnjak
Premijera filma Foto: Tanja Drobnjak
Premijera filma Foto: Tanja Drobnjak
Premijera filma Foto: Tanja Drobnjak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA