• 0

Uspešna premijera filma "Asimetrija" na Festivalu autorskog filma

Mladić i devojka se sreću tako što osluškuju jedno drugo kroz tanke zidove jedne beogradske zgrade. Ubrzo posle toga, ulaze u strasnu ljubavnu vezu

  • 0

Debitantski film "Asimetrija" Maše Nešković prikazan je premijerno u Srbiji na Festivalu autorskog filma u Kombank dvorani.

Publika u prepunoj Velikoj sali Kombank dvorane pozdravila je nakon projekcije višeminutnim aplauzom ekipu filma “Asimetrija”. Premijeri je prisustvao veliki broj ličnosti iz javnog života Srbije, kao i gosti iz regiona.

Pre projekcije publici su se obratili predsednik Saveta festivala Srdan Golubović i rediteljka Maša Nešković.

Film u kome se priča jednog para i priča jednog grada prepliću, a istorija se ponavlja, dovodi u pitanje transformaciju ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju.

Dečak i devojčica provode zajedno poslednje bezbrižne dane letnjeg raspusta, pre nego što ona s porodicom emigrira u inostranstvo. Mladić i devojka se sreću tako što osluškuju jedno drugo kroz tanke zidove jedne beogradske zgrade. Ubrzo posle toga, ulaze u strasnu ljubavnu vezu. Dok ona istražuje grad koji je napustila kao dete, on neobjašnjivo oseća da je poznaje od ranije.

Premijera filma

Premijera filma "Asimetrija" Foto: Tanja Drobnjak

Žena i muškarac se rastaju posle 20 godina braka. Oboje pokušavaju da se snađu, ali im veza koju su izgradili i dalje ne dozvoljava da nastave sa svojim životima. Leto je vrelo, ulice Beograda su puste, priče ova tri para se prepliću. Kako radnja odmiče, izdvaja se šira slika samo jednog ljubavnog odnosa - jednog para u tri ključne faze njihovih života.

Uloge tumače: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović...

Premijera filma

Premijera filma "Asimetrija" Foto: Tanja Drobnjak

Film je sniman tokom leta 2017. godine u koprodukciji producentskih kuća “This and That Productions” iz Srbije, “Korektif” iz Slovenije i “Nightswim” iz Italije, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministartvo za kulturu Republike Srbije.

Ovaj film imao je svetsku premijeru na 43. Međunarodnom filmskom festivalu u Sao Paulu, u Brazilu, gde je prikazan u okviru takmičarskog programa “ New Directors Competition” i naišao na odličan prijem publike.

Premijera filma

Premijera filma "Asimetrija" Foto: Tanja Drobnjak

U okviru Festivala autorskog filma “Asimetrija” će biti prikazana i u sledećim dvoranama i terminima:

Dvorana kulturnog centra 26. 11. 2019. u 16.30h
Bioskop Fontana 27. 11. 2019. u 17h
Dom omladine Beograda 29. 11. 2019. u 17:30h

Premijera filma

Foto: Tanja Drobnjak

Premijera filma

Foto: Tanja Drobnjak

Premijera filma

Foto: Tanja Drobnjak

Premijera filma

Foto: Tanja Drobnjak

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima