• 12

"U svetu postoji jedno carstvo": 45 godina od prve epizode kultne jugoslovenske dečje emisije

Branko i "Tatatatirci" decu su učili o svetu i svakodnevnim životnim stvarima, pričali su o zagađenju prirode, ishrani, zdravlju...

  • 12

Ove godine se navršava četiri i po decenije od emitovanja prve epizode omiljene dečje emisije u bivšoj Jugoslaviji "Kocka, kocka, kockica".

- U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo. U njemu je sve lepo, u njemu je sve nežno. U njemu se sve raduje... - pevao je Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, voditelj popularne emisije Televizije Beograd. Njegov pozdrav "tatatatira" i danas mnogi pamte.

Priprema za snimanje prve epizode trajala je godinu dana, a nakon 10 epizoda na uredničko mesto je došla Biserka Pejović, koja je taj posao radila do 1994. godine kad je "Kockica" ukinuta.

Branko i "Tatatatirci" decu su učili o svetu i svakodnevnim životnim stvarima, pričali su o zagađenju prirode, ishrani, zdravlju...

Kocka kocka kockica

Foto: Printskrin/YouTube/RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

Kroz emisiju su prošli brojni poznati glumci i pevači, te nekoliko hiljada mališana koji su dolazili iz čitave tadašnje Jugoslavije.

Iako je Kockica mnogim generacijama ostao u sećanju kao topla osoba, novinarka Žana Gauk svoj je doživljaj glumca ispričala za "Lola magazin".

- Branko, je li danas teže nasmejati decu s obzirom na to da im je dostupno toliko medija? - pitala ga je novinarka.

Kockica je zaurlao:

Kocka kocka kockica

Foto: Printskrin/YouTube/RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

- Kakva su to glupa pitanja? To je glupo. Kako ja mogu reći je li lakše ili teže. Vi umišljate da sam ja pedagog. Ja sam samo glumac. Ja nikoga nisam nasmejavao ni učio. Imao sam tekst pred sobom i to sam čitao. Nikoga nisam odgajao. Šta da ti na to odgovorim, u pi** mat**inu.

Nedavno je opet šokirao kad je izjavio da nikad više ne bi radio sličnu emisiju.

- To je naporno, a ja sam star. Mislim da deca ništa ne gube zbog činjenice da televizije više ne emituju emisije poput onih koje sam stvarao. Ovi što su kao mali gledali emisiju sada su veliki, a među njima ima mnogo smeća - izjavio je Branko Kockica.

(Jutarnji.hr)

Komentari

  • Mara

    Svasta😞zasto ste ovo objavili, do skoro sam vjerovala u deda mraza a do nocas u kockicu da je bio stvarno onakav da nije bio glumac..da je stvarno volio djecu...zasto mi sve snive rusite..u sta sad da vjerujem🙉🙉🤔🤔😞😞😞

  • Nenad

    Lepo je rekao covek, on je glumac. Kao kada bi Son Konerija pitali, da li je spijunski posao tezi danas nego pre...

  • Mile

    Meni je Branko bio nekako neprijatan i zbog njega nisam često gledao emisiju. Kasnije kada sam saznao da je alkoholičar i nadobudan lik u realnosti, nekako mi je bilo jasno zašto mi se nije dopadao. Deca provale kada si loš glumac.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima