≫ 

Vaclav Dvoržak, češki režiser, za Telegraf.rs: "U Srebrenici nije došlo do genocida"

"Veoma smo kritični prema Evropskoj uniji i njenom načinu funkcionisanja. Njen princip rada smatramo mekanim fašizmom. Evropska unija je, u stvari, ono što Hitleru nije pošlo za rukom..."

  • 5

Češki režiser, politički analitičar i humanista, Vaclav Dvoržak, ovogodišnji je dobitnik Nagrade "Braća Karić" koja se dodeljuje najistaknutijim pojedincima iz različitih oblasti stvaralaštva.

Vaclav se celog života zalaže za istinito saznanje o uzrocima, organizatorima i izvršiocima najaktuelnijih i najtragičnijih svetskih državnih kriza, međunarodnih sukoba, ratova i terorističkih zlodela.

Veliki je prijatelj Srba, pa se bori za istinu i dokaze o ratovima na Balkanu devedesetih, Srebrenici, o sukobu na Kosovu i NATO bombardovanju Srbije. Vaclav smatra da se u svetskim medijima plasira netačna slika ovih dešavanja, pa želi to da promeni.

Sa Vaclavom smo razgovarali o pomenutim temama, kao i o njegovom dokumentarnom filmu "Istina o Srebrenici", odnosu Češke i Srbije, Evropskoj uniji, i njegovom prijateljstvu sa Emirom Kusturicom...

(D.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krajišnik Knin

    28. novembar 2019 | 16:33

    Živa istina. A oni koji su odgovorni za genocid nad Srbima kažu da smo mi genocidan narod. ŽIVELA REPUBLIKA SRPSKA - ŽIVELA SRBIJA 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Pera

    28. novembar 2019 | 16:20

    Ja to pricam godinama.

  • febo

    28. novembar 2019 | 19:54

    Istina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA