• 8

Dragan Jovanović za Telegraf: Danas nije nikakav problem uništiti nekom život da bi se zaradio novac

Premijera filma "Četiri ruže" biće održana 3. decembra u Sava centru

  • 8

Domaćim medijima odjeknula je prošle godine vest da se Dragan Gagi Jovanović povlači iz glume zbog bolestiGlumac nam je nedavno otkrio da se sada oseća zdravstveno bolje i da jedva čeka ponovo da radi.

A, onda je odjeknula još jedna vest - Gagi posle sedam godina ponovo na filmu!

Glumca ćemo moći da gledamo na bioskopskom platnu 3. decembra kada će biti premijerno prikazan film "Četiri ruže", dok će već od 5. decembra film biti u bioskopima širom Srbije.

Ali, zašto baš "Četiri ruže"?

Srđan Todorovic, Gordan Kičić

Foto: Facebook/Četiri Ruže

Boris Milivojević

Foto: Facebook/Četiri Ruže

- Ja sam čovek koji funkcioniše drugačije. Mene ne zanimaju velike produkcije sa velikim novcima, koje imaju već nešto izračunato koliko će sve to, kako će to da se isplati, da li hoće ili neće... Ja volim eksperimente, a ovo je definitivno bio jedan veliki eksperiment za mene. Inspektor Branko je lik koji je nešto sasvim drugačije od onoga što sam do sada radio. Drago mi je bilo što sam u svemu ovome učestvovao - kaže za Telegraf.rs glumac Dragan Jovanović.

Najvećeg negativca u filmu tumači upravo Gagi, koji, kako kaže, nije imao problem da uđe u lik jer je smatrao da ovakva priča treba da se ispriča.

- Radeći na mojoj ulozi, režiser i ja smo našli to čudovište koje pokreće celu priču. To čudovište publika ne treba da voli, ali ja sam morao, jer sam prihvatio tu ulogu. Morao sam da izmaštam i pronađem opravdanje za njega. Sad je pitanje kako sam tako lako pronašao to čudovište u sebi. Prilično mi je dobro išlo da uđem u taj svet, te me je to zabrinulo - našalio se Jovanović.

A, da li se lako dolazi do te "gradske ekipe sa druge strane zakona"?

Miloš Samolov

Foto: Facebook/Četiri Ruže

Četiri ruže, Sonja Kolačarić

Foto: Facebook/Četiri Ruže

- Da, veoma lagano. To i jeste ono o čemu mi u filmu govorimo. Nadam se samo da će ovaj film biti neka vrsta opomene za te mlade ljude da je veoma lako postati narkoman, ubica... - objašnjava glumac.

Jovanović smatra da film i te kako oslikava realno stanje društva u našoj državi.

- Kod nas je taj "život sa druge strane zakona" postao kao nešto potpuno normalno i to je ta najveća opasnost, što mi više ne znamo da razlučimo koja je to dobra strana, a koja zla. To je počelo da biva podjednako uvaženo. Danas nije nikakav problem uništiti nekome život da bi se zaradio novac. U moje vreme toga nije bilo, mi smo razlikovali ljude da li su dobri ili loši, a danas to postaje regularno - ističe Dragan Jovanović.

Koju poruku poznati glumac ima za mlade?

Dragan Jovanović

Foto: Facebook/Četiri Ruže

- Da se klone zla - zaključuje glumac.

Pored Gagija, filmsku ekipu čine Miloš SamolovBoris MilivojevićSrđan Žika TodorovićGordan Kičić, Nada Manković, Dragana Dabović i mnogi drugi.

Šta kaže reditelj filma, Vasilije Nikitović, pogledajte u videu ispod teksta:

(N.K./Telegraf.rs)

Komentari

  • 🍀

    Dragče čuvaj svoje zdravlje. Da te još gledamo Legenda od čoveka.

  • Qwer

    Nesvakidašnji glumac. Svestran i nepredvidiv. Rado ga gledam u filmovima.

  • Kaja

    Legenda bio i ostao...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima