• 6

Greške se potkrale u drugoj sezoni "Senki nad Balkanom": Da li ste primetili ove detalje na odeći?

Knez Pavle je imao čin pukovnika, ali u seriji nosi generalske bridž pantalone, a trebalo bi oficirske

  • 6

Druga sezona serije "Senke nad Balkanom" postigla je veliku popularnost, međutim onim najvernijim gledaocima nisu promakle greške koje su se potkrale na snimanju serije.

U drugoj epizodi druge sezone knez Pavle prikazan je kao general, što ne odgovara istorijskim podacima - knez Pavle je imao čin pukovnika, a 1933. je potpukovnik, ali u seriji nosi generalske bridž pantalone, a trebalo bi oficirske. Viši čin je Pavle dobio tek 1935. godine.

Senke nad Balkanom

Pavle; Printskrin: Instagram/senkenadbalkanom

Kod lika kneza Pavla se autorima potkrala još jedna greška. Njegov ađutant mora da ima vladarev monogram na epoletama. Knez Pavle je bio pripadnik garde, što znači da monogram koji on ima na epoletama imaju i ađutanti kralja i svi drugi.

- U filmu „Gladijator“ ima više od 240 grešaka. Nijedna od uniformi nije tačna. U „Hrabrom srcu“ Škoti u to vreme nisu nosili kiltove. U filmu i seriji je to dopušteno. Ovo nije istorijska serija. Naravno da Kaluđer i Savković nisu sedeli u odboru za izgradnju spomenika Neznanom junaku - rekao je za gorepomenuti list jedan od scenarista serije Dejan Stojiljković.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Senke nad Balkanom OFFICIAL (@senkenadbalkanom) on

Video: Andrija Kuzmanović o svom dedi iz Senki, Marku Nikoliću

(Telegraf.rs/Kurir)

Komentari

  • Pexon

    Druga sezona dosta lošija od prve!

  • Tt

    Stara izreka ...,,zaludan pop i prasice krsti".

  • FANTOM

    Izgleda da je za nas Srbe došao istinski Crni petak. I mozak smo izložili u stilu kupi ga 50% jeftinije samo ne znamo mu predhodnu cenu. Pa ja ne znam sigurno dali mi je otac stvarno biološki i nepada mi na pamet da proveravam a kamo li jeli Pavle imao oficirsku ili generalsku uniformu. U vojsci sam nosio gaće isprano bezbroj puta plave, a koje su boje bile kod oficira ili generala to istorija neće zapisati i ko ih je prao. Inače serija je izuzetna kako predhodni deo tako i nastavak. Bravo za Bjelu i čitavu ekipu i aktere.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima