• 2

Izabrani filmovi koji su imali najviše uticaja u prethodnoj deceniji: Promenili su poglede na svet

Tri filma su izglasana kao tri najutcajnija u prethodnoj deceniji

  • 2

Uticajni njujorški dnevnik je pozvao svoje filmske kritičare da odaberu filmove za koje misle da su imali najviše uticaja na produkciju sedme umetnosti u drugoj deceniji 21. veka.

Redosled ne znači da su filmovi koje su navodili imali tim redom najviše uticaja, već da je za njih glasalo najviše učesnika u anketi.

"Američki snajperista" koji je 2014. snimio Klint Istvud o životu i smrti snajperiste Krisa Kajla, vojnika SEAL-a, imao je premijeru krajem decembra, ali je celu sledeću godinu važio za film "koji se mora videti" i na kraju se ispostavilo i da je bio najgledaniji film te godine.

Inače, to je bio jedini američki film te godine koji nije bio nastavak nekog serijala, niti je bio iz produkcije Diznija. Film je polarizovao publiku. Dok su se jedni bunili što film podržava stav da svi mogu imati oružje, drugi su protestovali što se u filmu "reklamira" oružje.

Serijali su jedan od stalnih proizvoda Holivuda, a nisu retki ni filmovi o super herojima, ali "Osvetnici" su maksimalno iskoristili popularnost Krisa Hemsvorta koji je igrao i Tora i Kapetana Ameriku u istom filmu. Inače, to je 2012. godine pokazalo da se mogu okupiti svi super heroji i da će publika nagrnuti da ih sve gleda i nije im smetalo što Kris Hemsvort igra čak dva super heroja.

"Crna riba", snimljena 2013. godine, dokumentarni je film kome je bio cilj da publiku podseti na ugroženost orka kitova. To je bi tako upečatljiv film da je promenio odnos javnosti prema ovoj vrsti kitova. Film je izazavao tako burnu polemiku da su poslanici morali da predlože i usvoje zakon koji će štiti džinove orke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Watchman

    "Osvetnici" su maksimalno iskoristili popularnost Krisa Hemsvorta koji je igrao i Tora i Kapetana Ameriku u istom filmu. Jel realno da ste se ovoliko nalupetali...??? Kris Evans je Kapetan Amerika

  • W

    Sva tri filma su bez veze!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima