≫ 

Od svemirskog okršaja do nove "Igre prestola": Šta nam filmski i TV decembar donosi

Posebno obratite pažnju na 13. decembar!

  • 0
6 underground Printskrin: Youtube/Netflix

Ne budite tužni što ćete na novu epizodu "Okružen mrtvima" čekati do februara ili što su "Senke nad Balkanom" već na pola sezone. Decembar donosi gomilu zanimljvih poslastica za oči, koje ćete moći da tamanite kako u bioskopima, tako i u udobnosti svoje dnevne sobe.

Ovo su filmovi i serije koje nam stižu u poslednjem mesecu 2019. godine:

"Čudesna gospođa Mejsel" (The Marvelous Mrs. Maisel)

Treća sezona o domaćici iz 1950-ih godina koja jednog dana odluči da postane stendap komičarka emitovaće se 6. decembra na Amazon Prajm platformi. Sve epizode izaći će taj dan.

"Reč na L: Generacija Q" (The L Word: Generation Q)

 Serija o lezbejkama iz Los Anđelesa sa početka 2000-ih se vraća na male ekrane 8. decembra. Kako je obećano, biće tu mnogo likova iz originalne postave, uz nekoliko novih. Imaće osam epizoda i emitovaće se svake nedelje do 26. januara na Showtime programu.

"Džumandži: Sledeći nivo" (Jumanji: The Next Level)

U srpske bioskope 12. decembra u bioskope stiže nastavak akcione avanture "Džumanži". Stara ekipa se vratila, ali su se pravila igre promenila. Kad ponovno uđu u Džumandži kako bi spasili svog prijatelja, naši junaci otkrivaju da ništa nije onako kako su očekivali.

Igrači će morati hrabro da prođu kroz nepoznate i neistražene predele od sušnih pustinja do snežnih planina, kako bi izbegli najopasniju igru na svetu.

"Šestorica iz podzemlja" (6 Underground)

"6 Underground" je nova akciona avantura Majkla Beja, popularnog režisera blokbastera kao što su "Armagedon", "Transformersi" i "Loši momci". Junaci njegovog novog filma su šest milijardera koji lažiraju svoju smrt i postaju osvetnici koji se obračunavaju sa najmoćnijim svetskim kriminalcima.

Glavnu ulogu tumači Rajan Rejnolds, a na Netflix ovaj film stiže 13. decembra.

"Prostranstvo" (The Expanse)

Četvrta sezona naučno-fantastične serije prostranstvo stiže 13. decembra na Prime Video. Radnja serije smeštena je oko 200 godina u budućnost u novi interplanetarni sistem. U ovom poretku Zemlja je najbogatija i vode je Ujedinjene nacije. Mars je kolonizovan i predstavlja militantno najmoćniji entitet, dok u Pojasu stanovnici iskopavaju resurse koje prodaju Zemlji i Marsu.

Duž pojasa se nalaze stanice i ispostave ogrezle u siromaštvo, kriminal i bolest, čiji stanovnici žude za svežom vodom i vazduhom. Ni jedna od ovih grupa ne voli one druge dve, a u svim previranjima, ljudi iz pojasa uvek izvuku najdeblji kraj. Nakon jednog naizgled slučajnog incidenta, čitav sistem biva uvučen u zaveru prepunu misterije, spletki, prljavih poslova i političkih igara.

Ričard Džuel (Richard Jewel)

Film koji je zaosnovan na istinitoj priči o radniku obezbeđenja Ričardu Džuelu, koji je spasao hiljade života od podmetnute bombe na Olimpijskim igrama 1996. godine, ali je potom razapet od strane medija optužbama da je sam terorista, stići će u svetske bioskope 13. decembra.

O tome da li će se emitovati i kod nas, još nema podataka. Ipak, šuška se da će ovaj film biti jedan od nominovaih za Oskara.

"Begunci" (Runaways)

"Marvelovi begunci" vraćaju se u trećoj sezoni 13. decembra. U pitanju je Hulu smeštena unutar Marvel univerzuma, čija se radnja vrti oko grupe tinejdžera. Nakon što otkriju da su njihovi roditelji prerušeni super-zlikovci, ovi klinci oforme svoju bandu i pobegnu od svojih kuća, kako bi ispravili greške svojih roditelja i otkrili tajnu sopstvenog porekla.

Svih 10 epizoda trebalo bi da se emituje 13. decembra.

"Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera" (Star Wars: The Rise of Skywalker)

Lucasfilm i reditelj Džej Džej Abrams još jednom su udružili snage kako bi publiku poveli na epsko putovanje kroz daleku galaksiju u filmu “Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera”. Ovaj film je zaključak iskonske sage o Skajvokerima, u kome će se roditi nove legende i u kome konačna bitka za slobodu tek sledi.

Film u naše i svetske bioskope stiže 19. decembra.

"Veštac" (The Witcher)

Serija "Veštac", za koju mnogi tvrde da je Netflix-ov odgovor na "Igru prestola", pratiće avanture i nedaće Geralta od Rivije (Herni Kavil), koji pripada drenvom redu veštaca i za život zarađuje tako što putuje po Kontinentu u ubija čudovišta. Geralt je brilijantan borac i nemilosrdan ubica, ali ubistvu uvek pribegava kao poslednjoj opciji, čak i kada svoj život dovodi u opasnost... jer izgled ume da prevari i nije svako čudovište zlo, baš kao što ni svaka lepota nije dobra...

Dugo očekivana serija stiže na Netflix 20. decembra. A znate šta to znači - vreme je za bindžovanje!

"Mačke" (Cats)

Mjuzikl Endrua Lojda Vebera na veliko platno nam donosi Oskarom nagrađeni reditelj Tom Huper, a glavne uloge tumače Dženifer Hadson, Idris Elba, Džudi Denč, Tejlor Svift i Ijan Mekelen.

Film u bioskope u Americi stiže 20. decembra, dok još nema informacija kada će se i da li pojaviti kod nas.

"One su bombe" (Bombshell)

Slavne holivudske glumice, dobitnice Oskara Nikol Kidman i Šarliz Teron i za Oskara nominovana Margo Robi su protagonistkinje priče o neslavnoj reputaciji glavnog čoveka televizije Fox News , Rodžera Ejlsa, i njegovim žrtvama. Priča je zaosnovana na istinitom događaju, mada lik koji tumači Robi zaista ne postoji.

Film u svetkse bioskope stiže 20. decembra, a u naše šest dana kasnije.

"Male žene" (Little Women)

Ljubitelji romana Lujze Mej Alkot neće moći da prebole što najnovija filmska adaptacija "Malih žena" u svetske bioskope stiže 25. decembra, dok će naši verovatno morati da sačekaju januar.

Film je okupio neke od najvećih mladih nada: rediteljka Greta Gerving, koja je sa Soršom Ronan već sarađivala u "Lady bird", dala je irskoj glumici ulogu Džo. Meg igra voljena Ema Votson, Hermiona iz "Hari Potera", mlada Australijanka Elajza Šanlen ("Oštri predmeti) Bet, dok će najmlaću Ejmi tumačiti engleska glumica Florens Pju (na pomen čijeg imena nas ponovo protrese "Midsommar" groznica). Lorija, suseda sestra Marč tumačiće francuski vunderkind Timoti Šalamej, koga će se publika takođe setiti iz "Lady bird", ali i iz filmova "Zovi me tvojim imenom" i nedavne Netflix istorijske drame "Kralj".

Ne, ne fanovi stvarno ne mogu da prežale što ovaj film, po svemu sudeći, neće kod nas stići 25. decembra. No, dobro, uvek su tu knjige...

Video: Tijana Marković iz Grupe o seriji, dilovanju i deci, reperu Miliju, Branki Katić...

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA