• 2

"Irac" proglašen najboljim filmom na Nacionalnom odboru za reviziju. Od "Džokera" ni traga, ni glasa

Krimi saga Martina Skorsezea dobila glavno priznanje

  • 2

Američki Nacionalni odbor za reviziju (National Board of Review) proglasio je ostvarenje "Irac" (The Irishman), krimi dramu Martina Skorsezea, najboljim filmom 2019. godine, time mu davši prednost u trci za Oskara.

Prošle godine je film "Zelena knjiga" (Green Book) dobio istu nagradu, a potom i Oskara, pa se pretenduje da će se ista situacija desiti i ove godine.

- Oduševljeni smo što smo nagradili "Irca" - izjavila je Eni Šulhof, predsednica Nacionalnog odbora za reviziju i dodala: - Ovo Skorsezeovo remek-delo je bogato, dirljivo, prelepo, epsko ostvarenje koje predstavlja ono najbolje što kinematografija može iznedriti.

irac

The Irishman / Foto: Netflix

Film je dobio nagradu i za najbolji prilagođeni scenario, ali Skorseze nije dobio za režiju, jer je to priznanje pripalo Kventinu Tarantinu za "Bilo jednom u Holivudu".

Najboljim glavnim glumcem proglašen je Adam Sendler u filmu Uncut Gems, a glumicom Rene Zelveger za film "Džudi".

Nagrada za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu pripala je Bredu Pitu za "Bilo jednom u Holivudu" i Keti Bejts za "Ričard Džul".

Bilo jednom u Holivudu, Kventin Tarantino

Bilo jednom u Holivudu / Foto: Promo

Najbolji strani film je "Parazit", a animirani "Kako da desirate svog zmaja 3".

Prema izboru američkog Nacionalnog odbora za reviziju, najbolji filmovi 2019. godine su: 1917, Dolemit Is My Name, Ford v Ferrari, Jojo Rabbit, Knives Out, Marriage Story, One Upon a Time in Hollywood, Richard Jewell, Uncut Gems i Waves.

Joaquin Phoenix Hoakin Finiks Džoker

Foto: Tanjug/AP

Kao što se da primetiti, ovogodišnji, a jedan od najuspešnijih filmova svih vremena, "Džoker", nigde se ne pominje. Razlozi se ne navode. Međutim, pretpostavke su da Akademija ne želi da dodeli Oskara ostvarenju DC kuće jer "nije na dobrom glasu", ili da je "Džoker" suviše nasilan itd. Ali, to su samo pretpostavke...

Šta vi mislite?

Video: Krenula da crta jedno lice. Kada je završila, sve je preplašila slikom

(Telegraf.rs/Theguardian.com)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima