"Mmmm, Bebo...": Ovo je omiljena replika iz "Srećnih ljudi", po kojoj ćemo pamiti Poparu

Pored Popare u TV seriji "Srećni ljudi", publika će ga pamtiti i po ulozi Nikole Kalabića u "Poslednjem činu"...

  • 2
Zoran Rankić Popara

Foto: Printskrin/YouTube/SerbianBoy18

Danas nas je napustio Zoran Rankić (85), veliki srpski glumac poznat po mnogim televizijskim ulogama, ali najpre kao Popara u "Srećni ljudi". Ovu ulogu svi pamtimo kao simbol njegove karijere, budući da ju je Zoran prvoklasno odigrao.

Glumio je autoritativnog, plahovitnog direktora firme koji je flertovao sa skoro svim ženskim likovima serije, a njegova čuvena "Mmmm Bebo..." jedna je od onih rečenica koje su obeležile domaću televizijsku epohu devedesetih.

Svakoj se obraćao sa "gospođice, gospođo", a umeo je i da zaviri ženama pod suknju i da kaže: "Tražite, Bebo, samo tražite...".

Zoran je glumio i u serijama "Poslednji čin", "Banjica", "Bela lađa", "Ljubav navika panika", "Agencija za SiS" i "Moj rođak sa sela".

Rođen je 1935. godine, u Derventi u BiH, a u Srbiju je stigao kao izbeglica u Gornji Milanovac. Srednju dramsku školu ipak je završio u Sarajevu 1951. godine.

Pored filmskih i televizijskih uloga, autor je i nekoliko zbirki pesama, dramskih dela i knjige aforizama. Za književni rad je nagrađen, dok su 26 ekranizovanih rola i 40 godina rada u pozorištu ostali neovenčani.

Monografija o njegovom književnom i glumačkom radu objavljena je za života - 10. januara 2018. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena 1982

    9. decembar 2019 | 14:03

    Zbogom Popara ,saucesce porodici...

  • Jevrem

    9. decembar 2019 | 14:41

    Pocivaj u miru Zorane, mnogo mi je zao :"( porodici najiskrenije i najdublje saucesce ,ode jos jedna legenda u legendu :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA