• 2

Na "Poparinoj" sahrani nije održan govor, njegov prijatelj otkrio zašto: Neki su želeli, pa odustali

Sestra Mirjana se zahvalila na telegramima saučešća

  • 2

Nakon što je održana sahrana velikog srpskog i jugoslovenskog glumca Zorana Rankića (85), najpoznatijeg po ulozi Žarka Popare iz "Srećnih ljudi" i Nikole Kalabića u mini TV-seriji "Poslednji čin", u javnosti se pokrenula jedna polemika na koju su najbliži poželeli da stave tačku. Naime, glumčev blizak prijatelj satiričar Dejan Dimitrijević Mita u razgovoru za Telegraf.rs otkrio je pojedinosti sa poslednjeg ispraćaja Popare.

On je potvrdio da je na sahrani izostao govor i odgonetnuo zašto.

- Video sam naslov: '...izostao jedan detalj'. Kada kliknete, vidite da nije reč o detalju, već o govoru - reaguje Mita na medijske tekstove koji su ga podstakli da objasni šta je posredi: - Tako je on želeo. Sahrana je bila u milimetar kakvu je Zoran zamislio.

Zoran Rankić Popara, Sahrana

Foto: Nikola Tomić

Kaže nam i da su se okupljeni na Novom bežanijskom groblju i sami pitali zašto govor nije održan. Navodi prijatelje iz sveta aforizma i satire koji su želeli da ga pozdrave poslednji put.

- Rekao sam: 'Momci, tako je on želeo'. Naravno, da su razumeli - prepričava kako je to izgledalo na licu mestu.

Kaže i da su stigla tri telegrama povodom glumčeve smrti, te da su ih potpisali ministar kulture Vladan Vukosavljević, gradonačelnik Herceg Novog Stevan Katić, kao i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Ujedno, prenosi zahvalnost glumčeve mlađe sestre Mirjane Mandić (81) koja nije prisustvovali sahrani.

Zoran Rankić Popara, Sahrana

Foto: Nikola Tomić

- Nije došla zbog svog zdravstvenog stanja i toga koliko ju je pogodila smrt brata - kaže iznova reagujući na navode u medijima da je sestra bila u kapeli.

Takođe, otkrio nam je da niko od rodbine nije prisustvovao sahrani.

- To malo što ima, oni su daleko - kaže Mita.

Inače, glumac je rođen u Deventi 9. avgusta 1935, a u Srbiju je stigao kao izbeglica tokom Drugog svetskog rata, i to u Gornji Milanovac.

Zoran Rankić

Printskrin: RTS

- Voleo je i Srbiju i Republiku Srpsku, želeo je da budu jedno. Voleo je i Rusiju - otkrio nam je Mita ponešto o Popari o čemu se nije mnogo ni razmišljalo.

Podsetimo, Zoran Rankić umro je 9. decembra u domu za stare u Beogradu u kojem se poslednjih mesec dana života lečio od duge i teške bolesti. Sahranjen je 11. decembra na Novom bežanisjkom groblju.

(B. Petrović)

Komentari

  • Dule

    Imam utisak da je ovaj čovek nepravedno skrajnut. Voleo bi da to neko pojasni iskreno, bar sada kada ga više nema.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima