Na "Poparinoj" sahrani nije održan govor, njegov prijatelj otkrio zašto: Neki su želeli, pa odustali

Sestra Mirjana se zahvalila na telegramima saučešća

  • 2
Zoran Rankić

Foto: Nikola Tomić, Milena Đorđević

Nakon što je održana sahrana velikog srpskog i jugoslovenskog glumca Zorana Rankića (85), najpoznatijeg po ulozi Žarka Popare iz "Srećnih ljudi" i Nikole Kalabića u mini TV-seriji "Poslednji čin", u javnosti se pokrenula jedna polemika na koju su najbliži poželeli da stave tačku. Naime, glumčev blizak prijatelj satiričar Dejan Dimitrijević Mita u razgovoru za Telegraf.rs otkrio je pojedinosti sa poslednjeg ispraćaja Popare.

On je potvrdio da je na sahrani izostao govor i odgonetnuo zašto.

- Video sam naslov: '...izostao jedan detalj'. Kada kliknete, vidite da nije reč o detalju, već o govoru - reaguje Mita na medijske tekstove koji su ga podstakli da objasni šta je posredi: - Tako je on želeo. Sahrana je bila u milimetar kakvu je Zoran zamislio.

Zoran Rankić Popara, Sahrana

Foto: Nikola Tomić

Kaže nam i da su se okupljeni na Novom bežanijskom groblju i sami pitali zašto govor nije održan. Navodi prijatelje iz sveta aforizma i satire koji su želeli da ga pozdrave poslednji put.

- Rekao sam: 'Momci, tako je on želeo'. Naravno, da su razumeli - prepričava kako je to izgledalo na licu mestu.

Kaže i da su stigla tri telegrama povodom glumčeve smrti, te da su ih potpisali ministar kulture Vladan Vukosavljević, gradonačelnik Herceg Novog Stevan Katić, kao i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Ujedno, prenosi zahvalnost glumčeve mlađe sestre Mirjane Mandić (81) koja nije prisustvovali sahrani.

Zoran Rankić Popara, Sahrana

Foto: Nikola Tomić

- Nije došla zbog svog zdravstvenog stanja i toga koliko ju je pogodila smrt brata - kaže iznova reagujući na navode u medijima da je sestra bila u kapeli.

Takođe, otkrio nam je da niko od rodbine nije prisustvovao sahrani.

- To malo što ima, oni su daleko - kaže Mita.

Inače, glumac je rođen u Deventi 9. avgusta 1935, a u Srbiju je stigao kao izbeglica tokom Drugog svetskog rata, i to u Gornji Milanovac.

Zoran Rankić

Printskrin: RTS

- Voleo je i Srbiju i Republiku Srpsku, želeo je da budu jedno. Voleo je i Rusiju - otkrio nam je Mita ponešto o Popari o čemu se nije mnogo ni razmišljalo.

Podsetimo, Zoran Rankić umro je 9. decembra u domu za stare u Beogradu u kojem se poslednjih mesec dana života lečio od duge i teške bolesti. Sahranjen je 11. decembra na Novom bežanisjkom groblju.

(B. Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    14. decembar 2019 | 13:49

    Imam utisak da je ovaj čovek nepravedno skrajnut. Voleo bi da to neko pojasni iskreno, bar sada kada ga više nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA