Prema vanvremenskoj priči Čarlsa Dikensa: "Mikijeva božićna pesma" je idealan film za praznične dane

Priča prati život Ebenizera Skrudža, gramzivog imućnog starca kog na Badnje veče posećuju Duh prošlosti, Duh sadašnjosti i Duh budućnosti...

  • 2
Printskrin: YouTube/YouTube Movies

"Mikijeva božićna pesma" (Mickey's Christmas Carol) je animirani kratkometražni film koji je premijerno prikazan na današnji dan 1983. godine.

Ovo je adaptacija novele Čarlsa Dikensa "Božićna pesma" iz 1843. godine, koja je i danas popularna isto kao što je bila i po primarnom objavljivanju.

Miki Maus Printskrin: YouTube/YouTube Movies

Priča se odvija u Engleskoj i prati život Ebenizera Skrudža, gramzivog imućnog starca kog na Badnje veče posećuju Duh prošlosti, Duh sadašnjosti i Duh budućnosti, kako bi mu ukazali da će zbog svoje okrutnosti, grabljivosti i sitničarstva ostati sam.

Ista priča se odvija i u Diznijevom crtaću, gde Ebenizera glumi Baja Patak, a njegovog siromašnog i plemenitog zaposlenog Miki Maus, koji se tad prvi put pojavio nakon 30 godina izostajanja iz crtanih filmova.

Baja Patak Baja Patak / Printskrin: YouTube/YouTube Movies

Film je bio pozitivno kritički ocenjen kao "inteligentno napisan, adaptiran i animiran, produhovljen i zabavan". Bio je nominovan i za Oskara za najbolji kratki animirani film.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA