Sve o seriji "Tajkun", u kojoj je Dragan Bjelogrlić bogataš kog svi mrze: Na tronu je čovek uvek sam

Miroslav Terzić je oko sebe okupio sjajnu glumačku ekipu

  • 1

Drama i turbulentan život moćnog čoveka na vrhuncu njegove karijere, u trenutku kada i država i neprijatelji sa one strane zakona prete da unište njegovo poslovno carstvo, tema je nove serije "Tajkun" u režiji Miroslava Terzića koja na Superstar kanal stiže u martu sledeće godine.

Deset nastavaka kao scenarista potpisuje Ðorđe Milosavljević, koji za svoju priču kaže da je provokativna, opasna tema "skrivena na otvorenom".

- Svi smo mogli da je vidimo, ali je bila potrebna jedna doza autorske hrabrosti i bezobrazluka da bi krenuli njome da se bavimo. Ova priča tiče se svih nas, jer svi u njoj učestvujemo na neki način - kao žrtve ili kao saučesnici - objasnio je Milosavljević na promociji serije.

Serija Tajkun

Ekipa serije "Tajkun" Foto: Telegraf.rs

U ulozi tajkuna našao se Dragan Bjelogrlić koji priznaje da mu je prijalo da se konačno bavi "samo" glumom u odnosu na dosadašnje projekte, poput "Senki nad Balkanom" gde je bio i reditelj.

- Jako je ugodno biti samo glumac. Prijalo mi je da mogu da se posvetim ovoj kompleksnoj ulozi, a da ne brinem o ostalim stvarima - kaže Bjelogrlić.

Gradeći lik, kako ističe, nije se ugledao ni na jednog srpskog tajkuna, već je reč o fikciji i pre svega "drami jednog čoveka koji je sticajem okolnosti bogat i moćan."

Serija Tajkun

Dragan Bjelogrlić Foto: Telegraf.rs

- Vladan Simonović je vrlo kompleksan lik koji se na početku priče nalazi na vrhu svoje poslovne karijere, ali baš tog trenutka kreću njegovi najveći problemi, i to pratimo do samog kraja. Na tronu je čovek sam, a on na najsuroviji način spoznaje tu činjenicu. U trenutku kada se našao u problemima, on je užasno usamljen čovek, jer od tolikih ljudi oko njega malo je prijatelja koji su spremni da mu pomognu - objašanjava glumac.

Uvek je oko njih gomila afera, ali taj život su sami odabrali

 

Reditelju Miroslavu Terziću ovo je prvi put da radi na seriji, a kako kaže, u trenutku kada svi snimaju, njemu je najvažnije da radi ono što voli.

- Živimo u vremenu kada skoro svaki sadržaj nađe svog kupca, samo ja s vremena na vreme dam sebi zadatak da izađem iz okvira prosečnih i za tim tragam neprestano - kaže Terzić.

Serija Tajkun

Ekipa serije "Tajkun" Foto: Telegraf.rs

Najvažnije mu je bilo, kako ističe, da prikaže jednog veoma usamljenog čoveka, sa svim teretom koji je prilično strašan.

- Uvek se trudim da u svakom svom liku nađem dozu humanosti. Tako i tajkun pred kraj svog poslovnog veka želi da uđe u neke mirne vode, ali to nije moguće - kaže reditelj.

Smatra da će se mnogi možda lako prepoznati u priči jer su inspiraciju pronalazili u okruženju, ali da se nijedan lik nije bazirao na konkretnoj ličnosti.

- Ako pogledate bilo kog tajkuna bilo u svetu, ili kod nas, uvek je oko njih gomila afera, igre, ali taj život su oni odabrali, a mi smo odabrali da o njima pravimo seriju - kaže Terzić.

Branislav Trifunović igra policajca, o svojoj ulozi ne može mnogo da otkrije, ali smatra da su uspeli da naprave seriju koja je drugačija i koja nadmašuje mnoge do sada.

Serija Tajkun

Branislav Trifunović Foto: Telegraf.rs

- Sam naslov govori mnogo, s tim se susrećemo svaki dan, vrlo je prepoznatljiva i vrlo moguća priča - kaže Trifunović.

U seriji pored Bjelogrića i Trifunovića igraju i Tihana Lazović, Vuk JovanovićHana SelimovićSvetozar Cvetković...

U ime Telekom Srbije Vladimir Lučić najavio je da će se serija "Tajkun" emitovati na kanalu Superstar sredinom marta, ističući zadovoljstvo dosadašnjim učinkom Telekoma i "saradnjom sa ovakvim serijama koje dodatno pospešuju kvalitet."

"Tajkun" je prvi projekat produkcijske kuće "Fajerflaj".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zadnje vreme

    17. decembar 2019 | 17:05

    Zar nije od toliko glumaca mogao da se probere nešto lepše, privlačnije, dosadi više Bjelogrlić a i nije neka faca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA