≫ 

Kako je nastao voljeni film "Meri Popins": Dizni i P. L. Travers jedno drugom hteli da iskopaju oči

Ostvarenje odiše beskrajno duhovitim, emotivnim scenama i prelepom muzikom koja navodi na suze...

  • 0
Spasavanje gospodina Benksa Printskrin: YouTube/Disney UK

Na današnji dan 2013. godine održana je premijera filma "Spasavanje gospodina Benksa" (Saving Mr. Banks), ostvarenja koje govori o turbulentnom odnosu P. L. Travers, autorke serije romana "Meri Popins" i Volta Diznija, koji je s njom želeo da napravi istoimeni film.

Naime, u ostvarenju postoje dve priče koje se prepliću. Jedna prikazuje detinjstvo Pamele Lindon Travers i njen odnos s ocem pijancem, a druga njenu saradnju sa kućom "Dizni". Volt je godinama želeo da napravi film o Meri Popins, dadilji koju su volela deca širom sveta, pa i njegove ćerke. Pamela ovo nije htela, budući da su romani oslikavali njen privatni život, pa nije želela da ih Dizni pretvori u "glupave crtaće".

Spasavanje gospodina Benksa Ema Tompson i Pol Đamati / Printskrin: YouTube/Disney UK

Budući da je imala novčanih problema, bila je primorana da ode u Los Anđeles da konačno čuje o čemu se radi.

Nije želela da film bude mjuzikl jer Meri Popins "ne peva". Nije želela da film ima ikakvu animaciju. Menjala je svaki detalj koji bi joj se iole učinio nedopustljivim.

Spasavanje gospodina Benksa Printskrin: YouTube/Disney UK

Nakon beskrajno duhovitih, emotivnih scena i prelepe muzike koja navodi na suze, P. L. Travers konačno prihvata Diznijevu ponudu, ali ni ta odluka ne traje zadugo...

Ema Tompson (Travers) i Tom Henks (Dizni) su briljantni u ovim ulogama. Zaista se stiče utisak da će se svakog trenutka potući. Tompson ima toliko pronicljivih rečenica da je nemoguće da ih barem nekoliko ne zapamtite. Pored njih, u filmu igraju i Kolin Farel, Pol Đamati, Džejson Švorcman i mnogi drugi.

Spasavanje gospodina Benksa Tom Henks / Printskrin: YouTube/Disney UK

Nakon premijere, film su hvalili i gledaoci i kritičari, a posebno glumu, scenario i muziku. Dobio je mnoge nagrade, a bio je nominovan i za Oskara za najbolju muziku. Zaradio je 118 miliona dolara.

Video: Posle 39 godina provozali smo se autobusom Krstić i sin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA