Intervju Filip Đurić, zvezda filma "Moj jutarnji smeh": I dalje verujem da nije sve u potkupljivanju

"Moj jutarnji smeh" je dobio Grand prix za najbolji film glavnog takmičarskog programa na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma (FAF)

  • 2
"Moj jutarnji smeh" - RTS Foto: RTS
  • U ostvarenju glumite Dejana, tridesetogodišnjaka koji konačno gubi nevinost. U kojoj meri je generacija "milenijalaca" odrastala "pod staklenim zvonom", odnosno zaštitom svojih roditelja? Da li je to uzrok današnje seksualne zbunjenosti i nesigurnosti mladih?

Ne mogu da tvrdim da su današnji mladi više seksualno zbunjeni i nesigurni od bilo kojih drugih “mladih” kroz istoriju iako imam utisak da jesmo odgajani sa specifičnom brigom. Možda su tu brigu pojačali ratovi koji su se dešavali tokom našeg odrastanja, možda neki drugi način vaspitanja ili opet nešto treće. Uglavom, nisam toliko pametan da bih smeo da izvedem bilo kakvu vrstu zaključka na ovu ozbiljnu temu.

Foto: RTS
  • Koliko vam je bilo teško ili lako odigrati ovu zahtevnu ulogu?

Lako je bilo kada smo pronašli put, ali “teško” je bilo artikulisati šta zapravo hoćemo. Ipak, ne bih to nazvao teškim jer sam proces je bio podjednako zabavan kao i sama egzekucija.

  • Glumite i u TV seriji "Grupa" u čijem su središtu tri uzbudljive priče i u kojoj igrate kriminalca Strahinju koji pokušava da legalizuje svoje poslove. Da li u današnje vreme sve mora biti potkovano ucenama i potkupljivanjem?

Glumim. To je istina. Možda je ludo verovati u to u današnje vreme ali ja se još uvek nadam da ne mora sve da se svodi na potkupljivanje. Nadam se da čovek ipak i dalje može da se osloni na rezultat koji će doći nakon posvećenog rada.

Foto: RTS
  • Premijera filma "Heroji radničke klase" Miloša Pušića očekuje nas početkom sledeće godine. Da li možete više da nam kažete o ovom projektu i liku kog tumačite?

Nemam informaciju da će se premijera dogoditi sledeće godine jer, koliko ja znam, već na nekoliko konkursa nisu odobrena sredstva za postprodukciju tog filma. Mislim da je to veliki greh budući da je, po mom mišljenju, u pitanju vrlo značajna tema i jako interesantan film jednog od naših boljih reditelja današnjice. Uloga koju tumačim je naprasno imenovani biznismen, razmaženi sin imućnog oca. Stvarno se nadam da će ljudi kojima je to posao imati sluha i podržati ovaj vrlo smeo projekat.

Foto: RTS
  • Budući poduhvati?

Ima ih mnogo ali ne bih da ih pominjem da ih ne bih urekao.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    20. decembar 2019 | 16:36

    Dobra uloga u seriji Grupa.

  • Cica zivanović

    20. decembar 2019 | 18:18

    Savršeno odigrana uloga.Filip svakako postigao ono što odavno niko nije na ovim prostorima uspeo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA