• 0

Preminuo osnivač FAF Vojislav Vučinić

Odličan poznavalac i ljubitelj filma, Vučinić je početkom devedesetih godina osnovao Festival autorskog filma “Pogled u svet“

  • 0

Istaknuti filmski poslenik Vojislav Vučinić, osnivač Festivala autorskog filma, preminuo je u četvrtak u Beogradu u 80. godini, saopštila je danas Jugoslovenska kinoteka.

Odličan poznavalac i ljubitelj filma, Vučinić je početkom devedesetih godina osnovao Festival autorskog filma "Pogled u svet".

Kao prvi direktor uložio je svoju viziju i energiju, zajedno sa umetničkim direktorom Slobodanom Novakovićem, kreirajući program koji je već od prvog izdanja, 1994. godine, osvojio ljubav pravih filmofila i vremenom narastao u jednu od najznačajnijih međunarodnih manifestacija sedme umetnosti na ovim prostorima.

Vučinić je rođen 1939. godine u Beogradu, gde je diplomirao engleski jezik na Filološkom fakultetu.

Karijeru je započeo kao prevodilac u "Avala filmu", a kasnije prešao u "Jugoslavija film" i bio dugogodišnji direktor.

Vučinić je i u poznim godinama ostao veran FAF-u kao član Saveta tog festivala i koordinator programa, pomažući novoj generaciji savetima i iskustvom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima