≫ 

"Moja žena je sina, ćerku i mene izvela na put": Ovako je Bata Živojinović govorio o supruzi Luli

- To što jesam - dugujem njoj - rekao je svojevremeno glumac o svojoj supruzi, koja je preminula u 80. godini života.

  • 2

Supruga legende srpskog glumišta Velimira Bate Živojinovića Julijana Živojinović preminula je u 80. godini života posle kratke i teške bolesti. Poznati glumac je tokom života isticao je u brojnim intervjuima koliko mu je žena Lula značila.

- Moja žena je nas troje, sina Miljka, ćerku Jelenu i mene, izvela na put - rekao je svojevremeno Bata, piše portal lepaisrecna.rs

Priča kako je Bata osvojio Lulu, koju je oženio 1960. godine, je priča za sebe. Upoznao ju je negde '57-58. godine. Igrala je folklor u "Loli", košarku u Zvezdi. Bata je odudarao od momaka koje je Lula poznavala. Živojinović bi se Julijani javljao s vremena na vreme sa rečenicom: "Mala, šta radiš, čime se baviš...?", piše "Blic".

Kako je priznala svojevremeno Lula, ona se na startu zaljubila.

- Prvi moj konkretan potez je bio kad sam je pozvao da čekamo Novu godinu zajedno. I ona, tako, čeka sama kod kuće, spremna, u novom kompletu koji je kupila... A ja se ne pojavim. Zaspala je - u suzama. Kada su joj se roditelji vratili sa dočeka, našli su je, tako, na stolici, uplakanu, pitajući je: "Pa, gde je taj dečko?" Jadna devojka nije znala šta da odgovori - rekao je svojevremeno Bata i dodao:

Lula i Velimir Bata Živojinović Julijana Lula Živojinović i Velimi Bata Živojinović Foto: Profimedia/ATA Images

- Imali smo neki naš zvižduk. Ja, kao da se ništa nije desilo, zazviždućem i najslađe što umem kažem: "Gde si?" Ona čak, i ne mnogo ljuta, pita: "Jesi li ti normalan, zašto nisi došao?" A ja kažem: "Pa ne znam, nisam to shvatio ozbiljno..." - naveo je slavni glumac, a onda se prisetio jednog novogodišnjeg dočeka:

- Odlučim ponovo da je pozovem na doček. Ali ovaj put se nije dala. Otišla je sa svojim društvom na DIF, a ja sam izvisio. Dolazio sam pet puta da joj zvonim na vrata te noći. Ujutru pošaljem jednog druga, zvali smo ga Đura Nos, po nju. Sedeo sam, već pijan, u "Mlavi", postavio sam Ciganku da igra kraj mene na bubnjari. Rekao sam Đuri da joj poruči da ću, ako ne dođe, ja lično doći po nju. Došla je, i te Nove godine započeli smo zabavljanje koje je preraslo u ozbiljnu vezu - rekao je Bata.

Slavni glumac je izjavio svojevremeno da duguje sve Luli.

- To što jesam - dugujem njoj! Da ona nije bila pored mene, ne bih bio to što jesam. Ona me je održala. Sve što je lepo u životu došlo je sa njene strane. Ona je imala viziju kako to lepo treba da bude - da me poštedi, da mi da energiju, da me hrani... I nikad se nisam zaljubio u drugu ženu - izjavio je svojevremeno Bata, a ove njegove reči su zabeležene u knjizi "Bata - još ovaj put".

Velimir Bata Živojinović preminuo je 22. maja 2016. godine u 83. godini života.

Video: Supruga Bate Živojinovića o životu bez poznatog glumca

(Telegraf.rs/Blic/lepaiscrencna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA